Net voordat de kaartverkoop voor Roadburn Festival 2020 van start gaat, maakt het festival nog 15 nieuwe namen bekend. Post-rockband Red Sparowes keert terug na een 9-jarige pauze voor een exclusieve show. Verder zien we Russian Circles terugkeren op de line-up, maken Brutus en Torche hun Roadburn debuut, komt Warhorse voor het eerst naar Nederland en viert Dead Neanderthals haar 10-jarig bestaan. Cloud Rat, Hante., Miserable, NGHTCRWLR, Rorcal, Die Wilde Jagd en Alber Jupiter maken de aankondiging compleet. Ticketsales zijn vandaag gestart bij Sounds Tilburg of om 20:00 uur online via Ticketmaster.

Roadburn pakt dit jaar uit met twee ‘one-off’ exclusieve shows. Het meest in het oog springende daarbij is de terugkeer van de geliefde post-rockband Red Sparowes. Curator Emma Ruth Rundle – die zelf mee speelt – heeft de band toegevoegd aan haar gecureerde programma ‘The Gilded Cage’. Red Sparowes kondigde in 2011 een zogeheten ’hiatus’ aan en sindsdien is het stil rond de band. Nu spelen ze een exclusieve show op zaterdag 18 april. “Het is een enorme eer de band te presenteren die me in de Roadburn familie gebracht heeft”, aldus Emma. De doommetalband Warhorse hield het na één (overigens fantastisch) album in 2001 voor gezien, maar komen nu exclusief naar Tilburg. Het is hun eerste show ooit op Nederlandse bodem.

Red Sparowes is niet de enige band die Emma Ruth Rundle heeft gecureerd voor haar ‘The Gilded Cage’. De geliefde stonerband Torche maakt – eindelijk – hun Roadburn debuut. Emma: “Torche staat al long boven in de lijst van favoriete bands en ik luister ‘Meanderthal’ nog steeds veel als ik op tour ben.” Ook Miserable, een project van King Woman frontvrouw Kristina Esfandiari, is door Ruth Rundle geboekt. Daarnaast presenteert Esfandiari haar electronische project NGHTCRWLR. De extreme grindcoreband Cloud Rat maakt deze aankondiging voor ‘The Gilded Cage’ compleet.

Russian Circles keert voor de derde keer terug naar Roadburn. De band stond eerder in 2010 en 2015 al op het festival. Russian Circles staat bekend om hun ijzersterke en snaar strakke liveshows. De Belgische post-hardcore band Brutus debuteert op Roadburn. De Belgen maken dit jaar indruk met hun nieuwe plaat ‘Nest’. De sludge band Rorcal speelt het nog te verschijnen album ‘Muladona’ integraal. De Parijse Hélène de Thoury brengt haar darkwave act Hante. naar Roadburn. Een act die naadloos past naast eerder bevestigde namen als Boy Harsher, HIDE en She Past Away. Kraut- en psychedelica liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Alber Jupiter en Die Wilde Jagd. Dead Neanderthals tenslotte, vieren hun 10-jarige jubileum met verschillende shows. Naast een eigen set, spelen ze ook een set samen met Scott Hedrick van Skeletonwitch, een set met Sly & The Family Drone en presenteren ze op de laatste dag het nieuwe project Twin Sister.

Vooralsnog bevestigd voor Roadburn Festival 2020:
Emma Ruth Rundle’s – The Gilded Cage:
Cloud Rat // HIDE // Miserable // NGHTCRWLR // Red Sparowes [exclusieve show]// Torche

James Kent’s curated event:
Boy Harsher // HEALTH // She Past Away

Acid Rooster // Alber Jupiter // BADA [nieuwe project Anna Von Hausswolff]// Brutus // Die Wilde Jagd // Dead Neanderthals [10-jarig jubileum] // Dool [album release show]// Full Of Hell [artist in residence]// Hante. // James Kent (Perturbator) & Johannes Persson (Cult Of Luna) [commissieopdracht]// Jo Quail [commissieopdracht]// Julie Christmas // Lingua Ignota [artist in Residence]// Rorcal [‘Muladona’ integraal] // Russian Circles // Vile Creature & Bismuth [commissieopdracht]// Warhorse [exclusieve show]

Deel: