De Amerikaanse singer-songwriter Halsey, goed voor multi-platina verkopen en meerdere awards, kondigt vandaag het Europese deel aan van haar Manic World Tour in 2020. Op 15 februari staat ze in Ziggo Dome in Amsterdam. De reguliere kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 27 september om 10:00 uur via Ticketmaster.

De aankondiging van Halseys Manic World Tour gaat vooraf aan de release van haar langverwachte derde album ‘Manic’, dat op 17 januari 2020 wereldwijd uitkomt via Capitol Records. Het album bevat onder meer haar wereldhit ‘Without Me’ en de nieuwe single ‘Graveyard’.

Haar Manic World Tour brengt Halsey naar twintig Europese steden, beginnend in Madrid op 6 februari en eindigend op 12 maart in Manchester. American Express® kaarthouders in Nederland en meerdere andere landen krijgen de mogelijkheid om hun tickets eerder te kopen dan de rest van het publiek, en wel vanaf dinsdag 24 september 10.00 uur.

Sinds 2015 heeft Halsey wereldwijd ruim 23 miljard streams vergaard en meer dan negen miljoen albums verkocht. Ze gaf uitverkochte optredens op vijf verschillende continenten (inclusief Madison Square Garden in New York), werd genomineerd voor een Grammy Award en haalde de covers van Cosmopolitan en diverse andere tijdschriften, waaronder Rolling Stone, NYLON, Forbes, Playboy en Billboard. Haar debuutalbum Badlands uit 2015 werd binnen een jaar platina. Halsey bereikte de nummer 1 van de Billboard 200 met haar platina album ‘Hopeless Fountain Kingdom’ uit 2017, dat hits bevatte als ‘Now Or Never’ (2 keer platina) en ‘Bad At Love’ (4 keer platina).

Haar vijfvoudige platina single ‘Without Me’ (ook te vinden op het album ‘Manic’) stond begin 2019 twee weken lang op nummer 1 in de Hot 100. Inmiddels heeft het nummer het record als langstdurende top 10-hit binnen de Billboard Hot 100 door een vrouwelijke artiest uit deze eeuw. Bovendien is Halsey de eerste artiest sinds 2014 die tegelijk de nummer 1 én 2 bezet hield op Billboard’s Hot 100 Pop Song radio airplay chart. In maart 2019 werd ze de eerste artiest ooit die zichzelf tweemaal verving als nummer 1 in de U.S. Pop Songs Airplay toen ‘Without Me’ terugkwam op nummer 1 en daarvoor Eastside verstootte. Daarnaast is ‘Without Me’ ook nog eens de meest gedraaide track op de Amerikaanse radio van 2019.

Halsey blijft haar artistieke grenzen verkennen en verspreidt haar invloed en impact ook buiten de muziek. Nadat ze haar filmdebuut maakte in de animatiefilm ‘Teen Titans GO!’ als de stem van Wonder Woman in de zomer van 2018 was ze ook te zien in ‘A Star Is Born’, naast Bradley Cooper en Lady Gaga. Ze gebruikt haar stem tevens om aandacht te vragen voor doelen waar ze in gelooft, zoals onderdrukte jeugd, vrouwenrechten, mentale gezondheid en de LGBTQ gemeenschap. Diens belangenorganisatie GLAAD riep haar in 2018 uit als ‘Outstanding Music Artist’.

Deel: