Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Kovacs in het Paard van Troje.

Concerttip zondag 22 september: Kovacs in het Paard van Troje

Met haar rauwe en soulvolle stem maakt Sharon Kovacs prachtige, doordringende muziek, die duister, maar vooral heel puur is. Haar eigenaardige stemgeluid resulteerde erin dat zangscholen haar aanraadden om iets anders te gaan doen, maar wat zijn we blij dat ze door is gegaan! Kovacs liet ze kletsen. En gelukkig maar. Tegenwoordig verovert ze de wereld met haar charismatische voorkomen en stemgeluid: donker, rauw en met vlagen van de allergrootsten (Holliday, Simone, Bassey, Winehouse en Beth Gibbons). 22 september in de Grote Zaal van het PAARD.

Kovacs debuteerde met haar Bond-noir achtige EP uit 2013 ‘My Love’, die ze opnam in Cuba. Haar debuutalbum ‘Shades of Black’ schoot in 36 landen de hitlijsten in, en kwam in zowel Duitsland als Nederland op nummer 1. Haar tweede album ‘Cheap Smell’ is een indrukwekkend en open soul album, en is vernoemd naar Kovacs eerste band. Een album wat geïnspireerd is door de zoektocht naar het juiste pad, wanneer het leven je in bochten slingert.

Deel: