Nog voor de deuren open gingen stond er al een rij wachtende fans, waaronder een aantal oude bekenden van zangeres Sharon Kovacs. De 29-jarige zangers die is opgegroeid in het Brabantse Uden was weer terug om het ongelijk van haar oude baas te bewijzen, ze is wel degelijk een volwaardige muzikant die het nog ver gaat schoppen.

De avond werd afgetrapt door triphop band NOWA, bestaand uit toetsenist Polle van Genechten, zangeres Julia Evers en nu ook bijgestaan door een drummer. De muziek ging wat moeizaam van start, het was vrij rustig en verwarrend door alle toegevoegde elektronische geluiden. Pas bij de laatste twee nummers kwam er wat pit in, wat de aandacht trok van het publiek. De zangeres had een goede heldere stem die af en toe wat leek op die van Sharon Kovacs.

Tijd om weer te ontwaken want de leden van Kovacs betraden het podium, al snel gevolgd door Sharon Kovacs. Voordat de zangeres weer wat shows in o.a. Rusland en Griekenland heeft was het tijd om weer eens terug te keren naar de Pul in Uden, de plek waar het naar eigen zeggen voor haar begon met haar eerste bandje. De set werd geopend met de hit ‘Black Spider’ en in een vaart werden de eerste nummers aaneengesloten ten hore gebracht. “Ik zie al flink wat bekenden, hier vooraan mijn oude knutseljuffrouw. Toen ik nog klein was met krulhaar” vertelde ze lachend.

Het viel ook al snel op dat één van de twee achtergrondzangeressen Julie uit het voorprogramma was. De twee hebben elkaar leren kennen op de Rock City opleiding in Eindhoven die Kovacs in 2013 heeft afgerond. Samen met de achtergrondzangeressen stond er ook een trompettist, wat een erg mooie toevoeging was in de soulvolle nummers. “Hallo mama!” riep de zangeres. De ouders van de gitaristen en achtergrondzangers werden ook al snel gespot en dus werd hen de microfoon gegeven om ook even wat tegen hun ouders te kunnen zeggen. De single ‘Digging’ uit 2015 werd door iedereen goed ontvangen en er werd goed mee bewogen en gezongen.

De zangers leeft duidelijk helemaal in haar eigen muziek, je zag het gevoel wat ze in haar muziek heeft zitten er helemaal uitkomen bij al haar nummers. Dit in combinatie met haar unieke stem is een unieke ervaring. Na het nummer ‘My Love’ wat op nummer 1 heeft gestaan in Griekenland verliet de band het podium. Na enkele minuten keerde de band uiteraard weer terug om een tweetal nummers afkomstig van haar uit 2018 uitgebrachte album te spelen. ‘Mama & Papa’ werd met veel emotie gespeeld, het is duidelijk dat de muziek haar diep zit. Toepasselijk werd de show geëindigd met het nummer ‘Final Song’ dat  werd gespeeld door Sharon en de toetsenist en halverwege verscheen de trompettist op het balkon tussen het publiek. Na een aantal buigingen van de band naar het publiek toe verdwenen ze van het podium.

Een erg mooi begin van het weekend met het Nederlandse talent Kovacs, de nog jonge zangers met toch een diepe, uitgeleefde stem en eigen muziekstijl wist het publiek, gevuld met zowel fans als oude bekenden, helemaal te overtuigen van haar muzikale verhaal. Het was ook een mooie ervaring dat ze in het dorp optrad waar ze is opgegroeid, zo kreeg het publiek wat meer over haar jeugd te horen; over toen ze bij het restaurant waar ze werkte vertelde dat haar carrière bij het restaurant stopte en dat ze verder ging in de muziekwereld. Dit heeft duidelijk goed uitgepakt want een flinke rij met fans stond na de show te wachten voor de signeersessie van de band.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: