Vrijdag 13 september begon Appelpop, het grootste gratis festival van Nederland. Voor dit jaar waren er een aantal veranderingen doorgevoerd: De eetkramen waren meer over het terrein verspreid, het Go Tan-podium was nu ook in een tent en bij de kleinere Rabo Stage stond het publiek gedeeltelijk overdekt. Voor de Main stage bevond zich nog een extra stuk podium zodat de artiesten naar het publiek toe konden lopen.

Danny Vera, de eerste artiest van de dag, vond het mooi dat er tijdens zijn optreden al zo veel publiek stond. Dat had hij vroeger wel eens anders meegemaakt. Na vier swingende nummers volgde het nummer ‘Rollercoaster’, een publieksfavoriet die door veel mensen gefilmd werd en na afloop een groot applaus opleverde. Toen zijn optreden op z’n eind begon te lopen, gaf Danny het publiek nog even de kans hun frustraties eruit te gooien door met hem mee te zingen. “Wat je zingt, interesseert me eigenlijk niet zo veel, als het maar een beetje lijkt op ‘Come on, come on.”

Danny-Vera-Appelpop

Op de Rabo stage was de zoon van Bono te bewonderen met zijn band Inhaler.

Inhaler-Appelpop

Zangeres Maan vroeg tijdens haar optreden namens een meisje uit het publiek verkering aan een jongen. Haar nieuwe single ‘Zo kan het dus ook’ werd luidkeels meegezongen en er gingen veel handen de lucht in.

Maan-Appelpop

Zangeres Merol stond op de Rabo stage, wat haast te klein voor haar leek. Haar enthousiaste jonge publiek riep al voor ze was opgekomen steeds weer haar naam.

Merol-Appelpop

Na optredens van Navarone, Racoon en Rowwen Hèze werd de dag afgesloten met een geweldig optreden van De Staat. Ze begonnen gelijk knallend met het nummer ‘Input Source Select’. Al na 20 minuten was er een moshpit ontstaan die steeds weer terugkwam en steeds groter leek te worden.

De-Staat-Appelpop

Het was een geweldige eerste Appelpopdag met lekker weer en veel verschillende optredens.

foto’s (c): Irene Witpaard

Deel: