Zaterdag 14 september ging Appelpop in Tiel verder met optredens van onder andere Davina Michelle, Ilse de Lange, Kraantje Pappie, Indian Askin, Within Temptation, Thomas Azier en, halverwege de middag, Douwe Bob.

Douwe Bob moest z’n optreden zittend doen, want er was een scooter over z’n voet gereden. Hij vond het erg jammer dat hij niet naar het publiek toe kon lopen, maar ook zittend wist hij de sfeer er goed in te krijgen.

Douwe-Bob-Appelpop

Ilse de Lange, die net album ‘Gravel & Dust’ heeft uitgebracht, begon met een aantal nieuwe nummers. “Nou ja, nieuw… Van vorig jaar.” Daarna volgden onder andere ‘Right with you’, ‘The Great Escape’, een nummer wat veel mensen wilden filmen, en ‘So Incredible’ wat volop meegezongen werd door jong en oud.

Ilse-de-Lange-Appelpop

Thomas Azier bracht een afwisselende set die uit bijna alleen maar hoogtepunten bestond. Na het indrukwekkende ‘Wild Horses’ volgden onder andere ‘Talk to Me’ waarbij het publiek uit zichzelf meezong, en een cover van The Cure’s ‘A Forest’ waarop het publiek ook erg enthousiast reageerde.

Thomas-Azier-Appelpop

Nielson pakte aan het begin van optreden al meteen uit met vuur en gitaristen die met hem mee dansten. Zijn nummers werden luidkeels meegezongen, er werden kartonnen bordjes omhoog gehouden en zelfs buiten de tent stonden mensen mee te klappen.

Nielson-Appelpop

Within Temptation trad op in een prachtig decor en ze gaf een indrukwekkende show. Het leek of de hele Main Stage-tent vol grote Within Temptation-fans stond, zo enthousiast werd er door het publiek gereageerd. Ze sloten af met de knaller ‘Mother Earth.’

Within-Temptation-Appelpop

Met een topoptreden van Kraantje Pappie op de Main stage kwam er een einde aan de drukke, flink vol geplande, zeer geslaagde Appelpopzaterdag.

foto’s (c): Irene Witpaard

Deel: