Vandaag kondigt Supergrass aan dat ze weer bij elkaar zijn en in 2020 een tour gaan doen door de UK, Europa en Noord-Amerika. De 13 data tellende tour begint in Parijs op 4 februari en eindigt met een grote show in Alexandra Palace in Londen op 6 maart. Op 5 februari staat Supergrass in de Ancienne Belgique in Brussel, op 7 februari staat de band in Paradiso.

De van oorsprong Britse groep bracht hun onverwachte come-back op een nogal aparte manier naar buiten, namelijk door onaangekondigd het podium te betreden bij Glastonbury Pilton Party afgelopen vrijdag 6 september en een knetterende Greatest Hits set te spelen met onder andere ‘Caught By The Fuzz’, ‘Moving’, ‘Pumping On Your Stereo’ en ‘Alright’.

Danny Goffey zegt hierover: ‘Everything aligned for us to make this happen for 2020. It was the first time that we collectively felt the buzz to get back in a room together and play the songs. We’re extremely excited to get out there and bring a bit of Supergrass joy to all our fans… and their extended families.’

Vanavond speelt de band een intieme show in Oslo, een kleine zaal in Hackney. Deze show werd zaterdag aangekondigd na de verrassing in Pilton en was binnen enkele seconden uitverkocht. Een mooi voorproefje voor de tour van volgend jaar.

Ook kondigt de band vandaag aan dat er een uitgebreide boxset ‘Supergrass: The Strange Ones 1994 – 2008’ uitkomt via BMG. Deze komt uit op 24 januari op de 25ste verjaardag van I Should Coco. De boxset bevat de 6 originele albums op picture disc vinyl en op CD, bonus CD’s met niet eerder uitgebracht live materiaal , B kantjes, remixen, rareties, studio out-takes, demo’s, akoestische versies, nieuwe mixen, een luxe boek, posters en buttons. De box bevat meer dan zes uur aan niet eerder uitgebrachte audio, waarvan 5 niet eerder uitgebrachte instant grat tracks. De eerste is ‘Next To You’, een cover van The Police op de bekende Supergrass manier met ‘huilende’ zang, veel melodie en rauwe gitaren.

Supergrass werd opgericht in 1993 en brachten hun debuut album I Should Coco uit in 1995. Hun vierde single ‘Alright’ was een pop meesterwerk en bracht de band wereldwijd succes. Hierna brachten ze in de jaren daarna nog vijf albums uit – ‘In It For The Money (1997), Supergrass (1999), Life On Other Planets (2002), Road To Rouen (2005), Diamond Hoo Ha (2008) en tussendoor nog een best of, Supergrass Is 10 (2004). De band kreeg ook veel airplay met singles als ‘Lenny’, ‘Going Out’, ‘Richard III’, ‘Sun Hits The Sky’, ‘Pumping On Your Stereo’, ‘Moving’ en ‘Grace’. In de UK scoorde de band het best verkochte debuut album sinds The Beatles. In 2010 ging de band uit elkaar, maar Gaz Coomber, Mick Quinn en Danny Goffey hebben wel alle drie solo carrières opgestart.

Deel: