Shady Frank is de naam van een Zweeds bluestrio afkomstig uit het plaatsje Sveg, zo’n 400 kilometer boven Stockholm. De leden zijn Marcus Weinemacher (zang, gitaar, harmonica), Thomas Pedersen (drums) en Amadou Khan (bas), die de band in 2016 hebben opgericht. In 2018 wisten zij de publiekprijs te winnen tijdens het Mönsteras Blues & Roots Festival.

‘Home’ is de eerste cd van de band en bevat tien nummers, waarvan zeven eigen composities. Muzikaal zit de band ergens tussen traditionele en eigentijdse blues in. Soms rockend, dan weer rustig en dromerig. Het gaat stevig rockend los in de opener ‘Take My Hat’ om rustig voort te gaan in het dromerige ‘Home’. In ‘Offline’ wordt bezongen dat hij zijn geliefde niet kan bereiken met sms en e-mail, want zij is gewoon ‘offline’ gegaan. Het gitaarspel doet soms denken aan dat van Peter Green. De drie covers, ‘It Hurts Me Too’, ‘You Don’t Love Me’ en ‘Crossroads’ krijgen een zeer behoorlijke eigen bewerking. Vooral op laatstgenoemde gaat de band lekker los. Een zeer geslaagde cd van deze Zweedse band, die hiermee een mooi visitekaartje afgeeft. (7/10) (Skivtryck Discrepublic Records)

Deel: