Saxofoniste Mindi Abair is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Zij toerde al met bands als Aerosmith en Duran Duran, bracht acht soloalbums uit voordat zij zich aansloot bij de Boneshakers, een band waar zij al regelmatig mee samenwerkte. ‘No Good Deed’ is het derde album dat zij samen hebben uitgebracht en dat is verschenen op het eigen label van Abair. De Boneshakers bestaan uit Randy Jacobs (gitaar, zang), Ben White (bas, zang), Rodney Lee (toetsen) en Third Richardson (drums). Een blazerssectie met Lee Thornberg, Paulie Cerra en Nick Lane zijn op een aantal nummers te horen.

Op ‘No Good Deed’ staat een mix van eigen composities en covers, die in stijl variëren van rockende blues tot soulvolle ballads. Zeer kenmerkend is de fraaie interactie tussen de saxofoon van Abair en de gitaar van Jacobs, die de hoofdrollen op een prima wijze afwisselen. Iets wat in een nummer als ‘Mess I’m In’ duidelijk naar voren komt. In ballads als ‘Who’s Gonna Save My Soul’ en ‘Sweetest Lies’ laat Mindi Abair horen dat zij ook als zangeres prima uit de voeten kan. Mijn persoonlijke favorieten zijn het down-and-dirty ‘You Better Run’ en de geheel eigen versie van het aloude Storyville nummer ‘Good Day For The Blues’. Prima plaat. (8/10) (PrettyGoodForAGirl Records)

Deel: