Liedjes als luisterboeken. Als je Common laat gaan, dan laat hij een muzikale roman op je los. Zijn album ‘Let Love’, dat deze weekg is gelanceerd, is dan ook geïnspireerd op de bestseller ‘Let Love Have The Last Word’ van zijn hand.

Van het album zijn eerder al de singles ‘HER Love’, ‘Hercules’ en ‘Show Me That You Love’ met Jill Scott en Samora Pinderhughes uitgebracht. Voor ‘Let Love’ werkte hij samen met verschillende artiesten uit de soul-, jazz- en gospelmuziek, waaronder Daniel Carter, Dwele en Jonathan McReynolds.

Dat hij zijn hiphop roots niet verloochend, was onlangs nog te zien toen een filmpje opdook van Common die inhaakte bij een straatmuzikant die de oude-meester op de proef stelde. Ook daar stortte Common zijn verbale boekenkast uit over de aanwezige toehoorders. Met liefde. Net zoals hij dat ongetwijfeld ook gaat doen tijdens zijn show in TivoliVredenburg op 18 september.

Deel: