Het Australische folk duo Hollow Coves brengt op 18 oktober het langverwachte debuutalbum ‘Moments’ uit. Het is de opvolger van de EP ‘Wanderlust’ uit 2017, met daarop onder meer de tracks ‘Coastline’ en ‘The Woods’ die meer dan zeventig miljoen keer gestreamd werd. Met de single ‘When We Were Young’ geeft Hollow Coves een voorproefje op het nieuwe album en in november komt de band naar Amsterdam voor een uitverkocht concert in de Vondelkerk.

Hollow Coves is het project van Ryan Henderson en Matt Carins die elkaar in 2013 leerde kennen via een aantal gemeenschappelijke vrienden. De twee bleken meer gemeen te hebben: een onuitputbare reislust, liefde voor de natuur en een gedeelde passie voor akoestische muziek. Van daaruit begonnen ze samen liedjes te schrijven, waarin de drie bovenstaande elementen organisch met elkaar samensmolten. Het resultaat is een aardse folksound met de harmonieën van twee stemmen die uitverkoren voor elkaar lijken te zijn.

‘Moments’ werd geproduceerd door Chris Bond, die eerder al samenwerkte met Ben Howard, Justin Nozuka en Xavier Rudd, en is opgenomen in het zuiden van Engeland. De songs op het album zijn geïnspireerd op onvergetelijke ervaringen die Hollow Coves in de afgelopen drie jaren meemaakte. “Nadat onze EP uitkwam kregen we onwijs veel reacties van mensen, die ons vertelden dat onze muziek hen door moeilijke periodes in hun leven had geholpen”, vertelt Matt Carins. “Ik denk dat dit ons gemotiveerd heeft tijdens het schrijven van ‘Moments’, we wilden graag songs schrijven die vrede in het leven van de luisteraar brengen”, aldus Ryan Henderson.

Deel: