John McDonough komt uit het muzikaal zo vruchtbare Austin, Texas, waar hij de afgelopen 22 jaar zijn muziek heeft laten horen. In die periode heeft hij zeven zelf geproduceerde cd’s in eigen beheer heeft uitgebracht. Zo’n acht jaar geleden is hij gestopt met werken als psychotherapeut en heeft hij zich helemaal aan de muziek gewijd. In die periode zijn drie goed ontvangen album door hem uitgebracht.

Onlangs verscheen van hem ‘Can You See Me Now’ met daarop tien zelfgeschreven nummers. Uit de teksten van deze nummers blijkt zijn achtergrond in de psychologie in die zin dat hij schrijft vanuit zijn gevoel en de psyche van de mens. Zijn nummers zijn kleine met muziek omlijste verhaaltjes, die het waard zijn om goed beluisterd te worden. Muzikaal liggen de nummers goed in het gehoor, zijn harmonieus en John McDonough heeft een prettig stemgeluid. Op enkele nummers is hij alleen met gitaar te horen, op ander wordt hij begeleid door de zang van Cody Rathmell en Jolie Goodnight, en Niamh Tahy (viola), Steve Bernal (bas), Cole Gramling (toetsen) en Kevin Butler (drums, elektrische gitaar), die ook tekende voor de productie en engineering. Een prachtige cd en een absolute aanrader voor de liefhebbers goed geschreven en gemaakte muziek van deze verhalenverteller. (8/10) (eigen beheer)

Deel: