Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lee Fields & The Expressions in de Nieuwe Nor.

Concerttip vrijdag 2 augustus: Lee Fields & The Expressions in de Nieuwe Nor

Soul met een hoofdletter S. De Amerikaanse soulzanger Lee Fields is een waar fenomeen. Precies 50 jaar geleden, in 1969, bracht hij met ‘Bewildered’ zijn eerste single uit. Fields’ carrière wordt net als zijn machtige stemgeluid gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen: na een aantal stomende soulsingles in de seventies kreeg hij de bijnaam ‘Little J.B.’ (waar J.B. uiteraard staat voor James Brown), raakte hij in de jaren tachtig wat in de vergetelheid.

Midden jaren nul werd herontdekt door de kenners van het Truth & Soul-label uit New York. In 2016 verscheen zijn meest recente album ‘A Special Night’, waarop hij met de onvolprezen Expressions maar weer eens laat horen hoe Soul with a capital S klinkt! Lee Fields & The Expressions zorgen vandaag de dag voor een nog verfijndere soulsound. Voor liefhebbers van Sharon Jones, Charles Bradley, James Brown en Otis Redding is deze show een absolute aanrader.

Deel: