De één komt uit South Carolina, heeft jarenlang in Chicago gewoond en is nu verhuisd naar Frisco Bay. De ander komt uit Madrid en beiden hebben hun sporen verdiend in de bluesscene van Chicago. De Californiër Rockin’ Johnny Burgin en de Spaanse Quique Gomez spelen al jaren met diverse andere muzikanten tot zij vorig jaar besloten om te gaan samenwerken. Burgin heeft samengewerkt met o.m. Taildragger, Pinetop Perkins, Mary Lane en Sam Lay en heeft zes eigen albums uitgebracht. Gomez kennen we nog van zijn werk met Willie Buck, Luca Giordano en heeft ook met eigen bands albums uitgebracht.

Op ‘Dos Hombres Wanted’ staan veertien nummers, waarvan elf eigen composities. Acht ervan zijn van Burgin, drie van Gomez. De cd werd gedeeltelijk in Texas en gedeeltelijk in Spanje opgenomen. Muzikaal zitten we – hoe kan het ook anders? – middenin de Chicago blues, hoewel de heren het ook niet schuwen om uitstapjes te maken naar Texmex en jazz.

Een leuke cd, die met hoorbaar plezier is opgenomen. Nummers die toch wel een extra vermelding verdienen zijn de slowblues ‘Funny But True’ oorspronkelijk van Robert Jr Lockwood, ‘Your Charm Won’t Help You’ dat opvalt door de interactie van Burgin’s zang en Gomez’ harmonica, en het door Gomez in het Spaans gezongen ‘Otro Hombre’. (7/10) (VizzTone Records)

Deel: