Na succesvolle festivaloptredens en shows in het Nederlandse clubcircuit, staat de Engelse rapper Skepta in oktober voor het eerst in AFAS Live in Amsterdam. De man uit Londen werd groot in de grime scene, maar werkte ook samen met artiesten als Drake, Pharrell Williams en A$AP Rocky. Aanstaande donderdag 27 juni, om 10.00 uur, begint de voorverkoop voor het concert.

Skepta, inmiddels 36 jaar, geldt nog altijd als een van de meest gerespecteerde én vernieuwende rappers van het Verenigd Koninkrijk. Enerzijds is hij in staat om elk podium af te breken, anderzijds wordt hij geroemd om zijn heldere taalgebruik. Skepta verhaalt net zo gemakkelijk over criminaliteit als over zijn liefdesleven. Mede daarom staat hij komende maand ook op Woo-Hah en het uitverkochte Down The Rabbit Hole Festival.

Live komen er altijd knallende tracks als ‘Shutdown’, ‘That’s Not Me’ en ‘It Ain’t Safe’ voorbij. Op zijn onlangs uitgekomen album ‘Ignorance is Bliss’ zijn er wederom van die kenmerkende donkere, stuitersongs te horen. Maar ook: melodieuze beats, waarover Skepta net zo gemakkelijk heen wandelt. In zijn thuisland leverde zijn laatste werk direct een hoge notering in de hitlijsten op. Ook de kwaliteitspers was lovend over zijn vijfde studioalbum. Des te knapper, omdat de verwachtingen torenhoog waren na ‘Konnichiwa’ uit 2016. Voor die straatplaat ontving hij de prestigieuze Mercury Prize. Radiohead en David Bowie waren toentertijd ook genomineerd voor deze onderscheiding.

Na eerdere shows op onder meer Coachella en Glastonbury is het eind oktober voor het eerst de beurt aan het publiek in AFAS Live. En als het wonderkind uit de wijk Tottenham de microfoon oppakt, dan wordt het al snel een machtige avond.

Het concert wordt gehouden op zaterdag 26 oktober in AFAS Live te Amsterdam.

Deel: