Little Steven and the Disciples of Soul zullen op maandag 19 augustus optreden in de Pandora zaal in TivoliVredenburg in Utrecht. Dat is vandaag bekend gemaakt. Gisteren stonden ze nog op het Hello Festival in Emmen. De voorverkoop voor het concert in TivoliVredenburg start aanstaande zaterdagochtend om 10:00.

Na jarenlang naast Bruce Springsteen op het podium te hebben gestaan, startte Steven Van Zandt in de jaren tachtig zijn soloproject Little Steven and the Disciples of Soul. Hiermee bracht hij vijf solo-albums uit. Naast zijn carrière als muzikant is Steven ook bekend van zijn rol als Silvio Dante in The Sopranos én bedacht hij Lilyhammer waarin hij niet alleen de hoofdrol speelde, maar waarvoor hij ook de regie en de muziek voor zijn rekening nam.

In 2017 blies hij zijn solocarrière weer nieuw leven in met The Disciples of Soul, en bracht hij het album ‘Soulfire’ uit. Een verzameling van nummers die hij voor andere artiesten had geschreven en enkele covers. Dat album kreeg vorige maand een vervolg met het album ‘Summer Of Sorcery’. Daarop bracht hij voor het eerst in 20 jaar weer nieuw geschreven songs uit. Maxazine schreef in een recensie over het album: “In de jaren ’80 waren de platen van Little Steven sterk politiek gearrangeerd. Dat is anno 2019 niet meer het geval. Ergens merkwaardig, aangezien er momenteel veel gaande is waar een democraat als Steven Van Zandt zich normaal gesproken druk om zou maken. Echter ligt de focus nu meer in het spelplezier en de muzikale wortels die hem hebben geïnspireerd. Iets wat ook bij zijn huidige concerten op de voorgrond staat. Hij is dan ook inmiddels op een leeftijd gekomen waarop hij zichzelf niet hoeft te bewijzen. In dat opzicht heeft hij met dit album weer een plaat afgeleverd waar muzikaal weinig mis mee is.”

Deel: