De Toppers stonden op 1 juni alweer voor de vijftiende keer keer in de Johan Cruijff ArenA. Het thema van de avond was dan ook ‘Happy Birthday Party’, met dresscode ‘feestelijk rood, wit of blauw’ afhankelijk van de plaats in het stadion. Hierdoor was het hele stadion rood-wit-blauw gekleurd. Sinds 2017 bestaat de Toppers uit René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit.

Toen het publiek was opgewarmd door een DJ-set van Gerard Ekdom en het Wilhelmus had geklonken – gezongen door Josephina Louise Hoogstad – kwamen de Toppers tevoorschijn. Zoals elk jaar hadden ze veel werk gemaakt van hun entree. Ze werden door het publiek rondgereden op een wagen die eruit zag als een verjaardagstaart, om uiteindelijk het podium in het midden te betreden.

Er waren een groot aantal gastartiesten, waaronder Re-Play. Daarnaast ook de winnaar van the Voice Senior, Jimi Bellmartin. Hij werd destijds gecoacht door Gerard Joling. Vervolgens was er tijd voor een medley waarbij George Baker, Gerard Cox, Jacques Herb en Dennie Christian steeds gedeeltelijk een van hun hits zongen.

De gastoptredens werden afgewisseld met medleys van de Toppers, waarbij ze onder andere een sectie met Amsterdamse volksliedjes hadden, maar ook een Queen-medley waarbij Jan Smit de vertolking van Freddie Mercury op zich nam.

Een andere gast van de Toppers was de pop-/danceformatie T-Spoon, bekend van onder andere ‘See The Light’, ‘No Time 2 Waste’ en de hit ‘Sex On The Beach’.

De inmiddels 71-jarige Sheila Ferguson maakte haar entree in een auto waarmee ze richting het podium werd gereden. Ze was jarenlang lid van The Three Degrees als leadzangeres, met als een van de bekendste nummers ‘Dirty Ol’ Man’. OG3NE heeft dit nummer gecoverd, wat niet onopgemerkt is gebleven bij de zangeres. Ze gaf aan erg weg te zijn van de uitvoering van OG3NE. Vanavond stonden ze hierdoor samen op het podium om dit nummer te vertolken.

Er was ook een belangrijke rol voor de drie zoons van René die een aantal eigen nummers vertolkten.

The Weather Girls was de andere internationale act, natuurlijk bekend van hun grote hit ‘It’s Raining Men’. De show eindigde met de Snollebollekes, die het hele stadion lieten hossen van links, naar rechts. Een enorm geslaagde avond, met muzikaal voor elk wat wils. Maar vooral heel veel gezelligheid.

Foto’s: © Sander Rijken / Maxazine
Deel: