Voirg jaar was daar opeens weer een nieuw album van Novastar, ‘In The Cold Light of Monday’. Maar dat zijn we intussen wel gewend van Joost Zweegers en zijn band. In de afgelopen 19 jaar heeft Novastar slechts 5 albums uitgebracht. Novastar doet dingen graag helemaal goed en brengt pas een album uit als het af is. Touren doet de band hierdoor ook niet veel, alleen als er een nieuw album is komt er een nieuwe tour. Afgelopen woensdag was het voor iedereen in de omgeving van Hengelo eindelijk weer zo ver: Novastar speelde in de grote zaal van Metropool. En dat er veel mensen op dit concert zaten te wachten was wel te zien aan de kaartverkoop, bijna volledig uitverkocht en dat voor een woensdagavond.

Geike
Het was om 8 uur al behoorlijk druk in de grote zaal van Metropool toen Geike het podium opkwam voor het voorprogramma. Het publiek kwam hier duidelijk niet voor en praatte zeer luid door het optreden van zo’n 40 minuten heen. Terwijl de Belgische zangeres, die Novastar voor deze tour heeft meegenomen, niet de eerste de beste is. Op haar 18e werd Geike Arnaert de zangeres van de band Hooverphonic waarmee ze 10 jaar lang door Europa zal touren en zelfs een Amerikaanse tour doet samen met Fiona Apple. Na vele internationale successen besluit Geike in 2008 de band te verlaten en solo verder te gaan. En zo stond ze afgelopen woensdag, samen met haar toetsenist, op het podium van Metropool. Ze leek zich niks aan te trekken van al het gepraat in het publiek en zet een zeer goede show neer.

Novastar
Ongeveer 20 minuten later gingen de zaal lichten weer uit en kwam even later Novastar het podium opgelopen. In de zaal was het intussen een stuk drukker geworden en stond zowel de zaal als het balkon volledig vol. Joost Zweegers begon achter zijn keyboard met het nummer ‘Never Back Down’ van zijn ‘Another Lonely Soul’ album uit 2004. Ook de volgende nummers bracht Zweegers achter de toetsen door. Dan pakt de man zijn akoestische gitaar en gaat even voor twee nummers in het midden van het podium staan. Het optreden bevat veel nummers van het nieuwe album maar hebben niet de overhand. De band speelde een erg mooie mix van bekende nummers en nieuw materiaal. Het publiek stond soms zachtjes mee te zingen en soms volledig stil te luisteren naar de muziek van Novastar. En net zoals bij een album van Novastar, verliet de band pas het podium toen alles goed was en bijna twee uur verstreken waren.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: