Op vrijdag 14 juni aanstaande verschijnt het nieuwe (19e) studio-album ‘Western Stars’ van Bruce Springsteen via Columbia Records. Het is de opvolger van ‘High Hopes’ uit 2014. Springsteens eerste studio-album in vijf jaar voert hem naar een nieuwe plek, waar hij voornamelijk inspiratie put uit pop-albums die in de late sixties en in de vroege seventies in Zuid-Californië werden gemaakt.

Bruce SpringsteenSpringsteen nam ‘Western Stars’ voornamelijk in zijn eigen thuis-studio in New Jersey op, met aanvullende opnamesessies in Californië en in New York. “This record is a return to my solo recordings featuring character driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements,” aldus Springsteen. “It’s a jewel box of a record.” ‘Western Stars’ bevat 13 tracks die de luisteraar meevoeren langs een veelomvattende reeks Amerikaanse thema’s: snelwegen en desolate woestijnvlaktes; isolement en gemeenschapsgevoel, en het gevoel van blijvende hoop en geborgenheid.

‘Western Stars’ tracklist:
1. ‘Hitch Hikin’’
2. ‘The Wayfarer’
3. ‘Tucson Train’
4. ‘Western Stars’
5. ‘Sleepy Joe’s Café’
6. ‘Drive Fast’ (The Stuntman)
7. ‘Chasin’ Wild Horses’
8. ‘Sundown’
9. ‘Somewhere North of Nashville’
10. ‘Stones’
11. ‘There Goes My Miracle’
12. ‘Hello Sunshine’
13. ‘Moonlight Motel’

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen is een levende legende. Zijn carrière bestrijkt een periode van ruim 45 jaar die begon met debuutalbum ‘Greetings from Asbury Park, NJ’ uit 1973 (Columbia Records). ‘Born in the U.S.A’ uit 1984 werd met zeven top-10 hits één van de bestverkochte albums aller tijden, net achter Michael Jackson’s ‘Thriller’ en Janet Jackson’s ‘Rhythm Nation 1814’. Het vorige studio-album ‘High Hopes’ uit 2014 werd Springsteen’s elfde nummer 1-album. Alleen Jay-Z (13) en The Beatles (19) scoorden meer nummer-1 albums.

The Boss’ indrukwekkende oeuvre bevat 19 studio albums, 70 singles, 8 extended plays, 23 live albums, 7 box sets, 8 compilation albums, 57 music video’s en 17 home video’s. Springsteen heeft in Amerika bijna 65 miljoen platen verkocht waardoor hij daar de 15e best verkopende artiest aller tijden is; en de 7e best verkopende mannelijke artiest aller tijden achter Garth Brooks (135 miljoen), Elvis Presley (134,5 miljoen), Billy Joel (81,5 miljoen), Michael Jackson (81 miljoen), Elton John (73,5 miljoen) en George Strait (69 miljoen).

Het rock-icoon won zowat elke denkbare prijs, waaronder maar liefst 20 Grammy’s, een Oscar en een Tony. Hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame; ontving een Kennedy Center Honor; en was MusiCares’ 2013 Person of the Year. Zijn autobiografie ‘Born to Run’ (uitgeverij Simon & Schuster) verscheen tegelijk met het verzamel-album ‘Chapter and Verse’ in september 2016, waarna hij twee maanden later met de Presidential Medal of Freedom werd bekroond.

Springsteen’s recente ongeëvenaarde historische 236 (!) uitverkochte shows van oktober 2017 tot december 2018 in het Walter Kerr Theatre op het New Yorkse Broadway bewezen opnieuw het multi-talent van deze muzikale held als muzikant, zanger, performer, singer-songwriter en meesterlijke storyteller. De shows verschenen ook als dubbel-cd en als Netflix-special.

Deel: