Judith Hill, de Amerikaanse singer-songwriter uit Los Angeles, Californië, heeft backing vocals gedaan voor artiesten als Stevie Wonder, Michael Jackson en Josh Groban. In 2009 werd Hill zelfs gekozen als Michael Jackson’s duet-partner voor het nummer ‘I Just Can’t Stop Loving You’ tijdens zijn ‘This Is It’ concerttournee. De stem van Judith Hill is apart en karakteristiek, vol met soul en hij heeft een unieke kwaliteit. Alles lijkt voor haar gesneden koek, Funk, R&B, Gospel & Jazz, HipHop, zij kan alles aan.

Na de dood van Michael Jackson in 2009 trad ze, samen met de rest van de leden van de ‘This Is It’-cast, op tijdens de herdenkingsdienst van Jackson en trok ze wereldwijd de aandacht toen ze de hoofdrol speelde in het nummer ‘Heal the World’. Judith Hill’s verhaal zelf wordt kort verteld in ’20 Feet from Stardom’, een documentairefilm die het verhaal vertelt van de back-upzangers achter enkele van de ‘grootste muzikale legendes van de 21e eeuw’. Hill won een Grammy Award voor beste muziek voor haar optreden in deze film.

Sinds een aantal jaar treedt Judith Hill zelf in de spotlights. Eerst door deel te nemen aan de Amerikaanse ‘The Voice’, daarna met het uitkomen van haar debuut ‘Back in Time’, een album dat ze met Prince produceerde en uitkwam op zijn label NPG Records. Het bevat alles wat je van zo’n samenwerking mag verwachten: R&B, funk, soul en op zijn best, gebracht door een stem die het grote podium verdient. ‘Golden Child’ (2018) wordt door critici bestempeld als één van de beste soulpopplaten van het jaar. Het tweede album van Judith Hill is een muzikaal avontuur en is volledig in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Met als resultaat dat je er helaas vrij weinig over hoort in de media.

Samen met haar band is ze een funky, goed uitziende zingende dame. Een absolute aanrader voor liefhebbers van funk en soul en pop, Er worden vergelijkingen gemaakt met grootheden als Stevie Wonder en Prince.

Nu haar naam is gevestigd als solo-artieste gaat ze de wereld rond. Het is dan ook top dat deze wereldster Limburg aandeed, zondag in de Bosuil te Weert. De Bosuil had een fenomenale topper binnengehaald op Paaszondag. Judith Hill, gekleed met zebraprinttopje met een rode broek en punthakken; hoe sexy kan je dan opkomen, deze dame heeft alles. Beauty, vocals en een geweldige band.

Samen met haar band opende ze met het nummer ‘Angel In The Dark’. Dit klonk meteen fantastisch en de toon was gezet. Het publiek genoot van deze bijzondere, prachtige zangeres met een donkere funky soulstem. Zoals zij op het podium stond, was precies waarom iedere topartiest deze kanjer in zijn of haar buurt wil hebben: uitstraling ten top, een vocale alleskunner. In een woord adembenemend goed en een mooi uiterlijk.

Het publiek vermaakte zich enorm, kan ook niet anders met zo’n stem. Daar krijg je kippenvel van zoveel funk en zeer veel Prince-geluid. Dit kan ook niet anders, zij is jaren lang begeleid door Prince himself en ze heeft later ook een relatie gekregen met Prince, de laatste vriendin van ‘Mister Purple Rain’. Het toeval wil dat Judith Hill precies drie jaar geleden nadat Prince kwam te overlijden, door middel van dit concert een ode brengt aan haar vriend. Prince is overal en nooit ver weg, dat hoor je aan alle nummers, wat een powervrouw. Hill gaf, bijgestaan door een strakke band, een grandioze set vol funk en soul in De Bosuil.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: