Er zijn 10 nieuwe namen aan de line-up van International Music Meeting Festival toegevoegd. Tijdens het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni 2019 verwelkomt het festival ruim 30 bijzondere, talentvolle en avontuurlijke artiesten uit de hele wereld in Park Brakkenstein in Nijmegen. Nieuw op de line-up zijn onder anderen het Londense collectief Nubiyan Twist, het trio Omri Mor & Karim Ziad & Mehdi Nassouli en het ensemble Fuse, dat samen met artist in focus Eliane Correa optreedt.

City in Focus: Londen
Music Meeting kiest dit jaar Londen als ‘City in Focus’. Londen is happening: de Engelse hoofdstad bruist. De nieuwste lichting muzikanten zoekt met innovatief geluid de grenzen van bekende genres op. Daarom presenteert het festival diverse artiesten uit de hippe Londense jazz-scene, zoals artists in focus Bex Burch en Eliane Correa, Wara, Vula Viel, Nubiyan Twist, Ill Considered, Rum Buffalo en Liran Donin 1000 Boats.

35 jaar Music Meeting
Music Meeting viert dit jaar haar 35e verjaardag. Het festival staat garant voor drie dagen boordevol state-of-the-art muziek. Getalenteerde artiesten die zelden of nooit in Nederland te zien zijn. Het festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen. Compromisloos en avontuurlijk, van jazz, wereldmuziek en cross-overs tot hedendaagse muziek, funk, r&b, dance, minimal music, indie of alternative rock.

Het programma tot nu toe:
Alfredo Rodríguez & Pedrito Martinez Duo • Anandi Bhattacharya • Anderson-Bennink-Glerum-van Kemenade • Antonio Lizana Trio • Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba • Betsayda Machado & Parranda El Clavo • Bex Burch – artist in focus • Blick Bassy • Clube da Encruza • Dimitar Bodurov Trio featuring Trygve Seim & Avigeya Voices • El Tuyero Ilustrado • Eliane Correa – artist in focus • Fuse meets Eliane Correa • Global Improvisers Orchestra • Ill Considered • Liran Donin 1000 Boats Lo-Landers • Mercadonegro & Eliane Correa • Mokoomba • NES • North Sea String Quartet & Roland Satterwhite • Nubiyan Twist • Omri Mor & Karim Ziad & Mehdi Nassouli • Roda da Holanda • Rum Buffalo • Sakili Trio • San Salvador • Sanne Rambags • Širom • Sofiane Saidi & Mazalda • The Garifuna Collective • Vula Viel • Wara.

Deel: