Vanwege de succesvolle kaartverkoop van de overige concerten besloot White Lies om er ook een te geven in Hedon. Voor de band bleek het een schot in de roos want het concert in Zwolle was volledig uitverkocht.

Voordat de White Lies het podium op kwamen was het de beurt aan Ten Times A Million. Deze band uit Enschede namen hun debuutalbum op in de beroemde Londense Air Studios. Het genre waar de band zich in begeeft ligt ergens tussen de Foo Fighters en White Lies in. Weinig voorprogramma’s krijgen het voor elkaar maar Ten Times A Million mocht volgens het publiek nog wel een half uur langer spelen.

Rond de klok van kwart over negen was het tijd voor de White Lies. Met ‘Time To Give’ begon de band aan een lange avond vol met hits. Zanger Harry McVeigh zanger was deze avond goed bij stem en was zeer blij om in Zwolle te zijn met het mooie weer van de dag. Het was voor de band de eerste keer dat ze een optreden verzorgden in Zwolle. In 2017 stond de band voor een signeersessie in de Plato in Zwolle.

Na een aantal nummers vertelde McVeigh dat ze het nummer ‘Unfinished Business’ gingen spelen, hun allereerste single. Een nummer wat ze de laatste tijd steeds vaker live spelen en waar ze goede herinneringen aan hebben. Van hun laatste album ‘Five’ is alleen het ‘Finish Line’ niet gespeeld, verder zijn alle nummers van ‘Five’ aan bod gekomen. Afgewisseld met hun andere hits waaronder ‘Is My Love Enough’, ‘Take It Out On Me’ en afsluiter ‘Bigger Than Us’.

Na de laatste hit ‘Tokyo’ was het tijd voor ‘To Lose My Life’, dat vooral bekend is geworden door de zin “Let’s grow old together and die at the same time” waardoor de band in eerste instantie een wat duister imago kreeg. In Zwolle was hier niks van te merken op de donderdag voor Pasen, het nummer werd door het publiek luidkeels meegezongen. Na ‘To Lose My Life’ was het voor de band (en het publiek) even de tijd om op adem te komen, waarbij een aantal zelfs de zaal al verliet, om daarna nog een encore te geven van drie nummers. De avond werd afgesloten met ‘Bigger Than Us’ waarbij een groot compliment richting de lichtman op zijn plaats was.

Na Hedon staat White Lies nog voor een aantal concerten in Nederland waarna de band voor een maand afreist naar Amerika. In juni staat de band nog op de zondag Pinkpop in Landgraaf.

Foto’s (c) Robert Westera / Maxazine

Deel: