Voor alweer het vierde jaar op een rij brengt de productie ‘Legendary Albums Live’ een ode aan een legendarisch album. Na Stevie Wonder’s ‘Songs In The Key of Life’, U2’s ‘The Joshua Tree’ en, vorig jaar, Dire Straits’ ‘Brothers in Arms’ is het dit jaar tijd voor Bruce Springsteen’s ‘Born in the USA’-album uit 1984. ‘Born In The USA’ was het zevende studioalbum van Bruce Springsteen en bevat maar liefst zeven top 10-hits, waarmee het het meest succesvolle album van Springsteen tot nu is. Terecht won het album dan ook in 1985 een Grammy voor ‘beste album’.

Net als vorig jaar is Erwin Nyhoff weer de frontman van de band, maar de rest van de band is wel volledig anders. Nyhoff is in Nederland natuurlijk ook bekend als Springsteen-vertolker na zijn optredens in het televisieprogramma The Voice of Holland (met het nummer ‘The River’) en zijn theatertour ‘In The Footprints of Springsteen’. Nyhoff wordt dan ook gezien als de beste Springsteen-vertolker in Nederland, wat ik zelf echter jammer vind is dat de stem van Nyhoff de rauwe randjes in zijn stem mist, iets waar Springsteen uiteraard bekend om staat.

Naast het feit dat alle nummers van het ‘Born In The USA’-album werden gespeeld, was er ook een videobijdrage van Jan Douwe Kroeske, die meer vertelde over verschillende nummers op het album. Deze tussenstukjes zijn kort en weten het tempo in het programma te houden. Daarnaast zien we beelden van Springsteen uit 1992 gefilmd door de crew van Jan Douwe Kroeske, die hem ook interviewde. Van dit interview werd ook nog een kort stukje getoond.

Erwin Nyhoff werd deze avond in het Atlas Theater in Emmen begeleid door de LA Live Band onder leiding van gitarist Rob Winter (bekend van Kayak en Marco Borsato’s band). De band speelde, in echte Springsteen style, vol energie en had er duidelijk veel lol in het optreden, net als het publiek. Het ‘Born In The USA’ duurt slechts drie kwartier dus voor de pauze is de band al door het volledige album heen. Een paar andere hits van Springsteen volgen en dan is het pauze.

Na de pauze werkte de band zich door een lange lijst van Bruce Springsteen hits. Onder andere: ‘Point Blank’, ‘The Ghost of Tom Joad’ en natuurlijk ‘The River’. Een zeer welkome verrassing was zangeres en gitariste Wies Kavelaar die tijdens twee nummers de lead vocals over nam van Erwin Nyhoff. Al met al een zeer geslaagde avond waar het publiek vrolijk meezong, mee danste en vaak moeite had met stil zitten.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: