Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op en vooral in Suriname. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden.” Toen het echter éénmaal zo ver was en Kenny tekende bij Top Notch labelbaas Kees de Koning was het succes overweldigend. Single ‘Parijs’ wordt één van de meest succesvolle singles in de Nederlandse popgeschiedenis!

Inmiddels kunnen we niet meer om Kenny B heen. Mede door het succes van Parijs komt Kenny overal: van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Dit voorjaar verscheen zijn album ‘Hoe Dan Ook’ en ook met dat album gaat uitgebreid getourd worden. Op 25 oktober zie je daarom Kenny B met zijn knetterende liveband in Enschede.

Kenny B staat op 25 oktober in Metropool, lokatie Enschede.

https://www.maxazine.nl/wp-admin/post.php?post=241328&action=edit

Deel: