Afgelopen zaterdag was het alweer de 24e editie van het grootste 90s feest van Noord- en Oost-Nederland: Pump Up The 90s in de Evenementenhal in Hardenberg. En na 23 edities mag je wel verwachten dat alles goed is geregeld en dat is het zeker bij Pump Up The 90s. Het indoor festival, met zo’n 8.000 bezoekers, is zeer ruim opgezet en verdeeld over verschillende hallen. In de eerste hal was de ingang samen met de kluisjes en muntenautomaten.

Daarna kwam je bij de Foute 90s & 00s Stage. Je kwam helemaal achter in de zaal binnen waardoor de doorloop hier erg goed is. Je had dus de keuze, hier blijven of doorlopen. Als je doorliep kwam je in de centrale hal. Hier stonden verschillende eettentjes en een shotjesbar. Vanuit de centrale hal keek je de mainstage hal in. Ook hier kwam je helemaal achteraan de hal binnen. Deze hal was groter dan de andere hallen en het duurde dan ook even voordat je, door de mensenmassa, helemaal naar voren was gelopen.

Nieuw dit jaar waren onder andere een Pump Up The 90s-app waarmee je je vrienden kon terugvinden op het festivalterrein. Daarnaast hadden ze, ter verkoeling, een energie-ijsje te koop. Wat wel hetzelfde was was de sterke line-up die het festival naar Hardenberg wist te brengen.

Het Foute 90s & 00s Stage
Het Foute 90s & 00s Stage werd, zoals elke editie, aan elkaar gedraaid door DJ Benn. Die het eerste anderhalf uur op het podium stond en verder tussen de optredens door het publiek vermaakte met verschillende hits uit de jaren ’90.

De eerste act op dit podium kwam tegen tien uur en is geen act uit de jaren ’90 maar draaide wel muziek uit de tijd: It All Started In The 90s. De twee DJs en zangeres hadden echter een klein probleem: de zangeres was ziek en was er helaas niet bij. Maar dit mocht de pret uiteraard net drukken en de beide heren wisten het publiek prima een uur lang te vermaken.

Een uurtje later was het tijd voor Lasgo. De Belgische act kunnen we nog net een 90s act noemen, aangezien ze in 1999 zijn begonnen. Ze hebben intussen alweer een aantal jaar een andere zangeres, nadat ze in een televisieprogramma op zoek gingen naar een opvolger van Evi Goffin. De nieuwe frontvrouw werd Jelle Van Dael en die stond dan ook afgelopen zaterdag een half uur op het podium in Hardenberg. De avond werd hier afgesloten door een optreden van Anita Doth, uiteraard bekend van het duo 2 Unlimited.

Main Stage
Het eerste optreden op de main stage was al om half tien. Twenty 4 Seven heeft intussen al verschillende keren op het podium van Pump Up The 90s gestaan maar weet er elke keer weer een groot feest van te maken. De avond was nog maar net begonnen maar de sfeer zat er meteen goed in. Op de mainstage draaide DJ Stefan Leur tussen de acts en mocht hij even later die avond Bass-D introduceren. De grote man werd in 1992 nog uitgeroepen tot de beste DJ van Nederland en sindsdien is de man niet meer achter de draaitafel weg te krijgen. Na zijn optreden bleef Bass-D achter het podium rondhangen en stond het lange tijd met de volgende act te praten.

The Darkraver is ook al meerdere keren in Hardenberg geweest, maar de man is zo goed dat dit niks uitmaakt. De 51-jarige DJ stond een uur op het podium en wist het publiek zeer te vermaken maar kreeg ze vooral aan het dansen. Meteen na The Darkraver kwam de hoofact van deze avond: Mental Theo. Terwijl The Darkraver nog op het podium stond kwam Mental Theo rustig het podium op lopen om zijn set voor te bereiden. De twee mannen kennen elkaar natuurlijk goed en stonden meteen geintjes te maken met elkaar. Even later vertrok The Darkraver en nam Mental Theo het van hem over. Na een paar minuten wist de man echter al een CD-speler te vernielen en moest de techniek erbij komen op het op te lossen. Mental Theo draaide van 1 tot 2 uur en toen was het dan ook afgelopen.

De volgende editie is op 7 december en dat belooft een bijzondere editie te worden want dat is editie nummer 25. Wel hopen we dat er dan wat minder rook wordt gebruikt. Elk jaar lijkt het wel alsof het festival meer rookmachines neerzet zodat het podium soms vanuit de zaal niet te zien is. Vooral in de kleine zaal was het erg mistig.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: