John Illsley, bassist en mede-oprichter van Dire Straits, wordt dit jaar zeventig en dat komt hij vieren in Paradiso. Tijdens deze eenmalige show met vele gastoptredens kun je klassiekers als ‘Sultans of Swing’, ‘Money for Nothing’ en ‘Brothers in Arms’ en solomateriaal dat Illsley op eigen titel uitbracht verwachten.

Paradiso is geen willekeurige locatie voor deze bijzondere show. Het is eenenveertig jaar geleden dat Illsley met Dire Straits in Paradiso optrad: “We scoorden onze eerste gouden plaat in Nederland, gingen in 1978 naar Amsterdam en ervaarden onze eerste successen daar.” Voor zijn nieuwste album ‘Coming up for Air’ schreef John het nummer ‘Old Amsterdam’ met daarin een vermelding van Paradiso: “Ik heb mooie herinneringen aan dat concert. Zo werd de security verzorgd door de Hells Angels en ze dronken al ons bier op!”

Op zaterdag 14 september staat John Illsley met voltallige band op het podium in Paradiso. Daartoe behoren in ieder geval de gitaristen Robbie McIntosh (ex-The Pretenders en Paul McCartney) en Scott McKeon (Tom Jones). Daarnaast zijn er een aantal heel bijzondere verjaardagsgasten aanwezig.

Deel: