Grammy winnaar Kurt Elling, een van ‘s werelds prominentste jazzvocalisten, komt naar SPOT Groningen/De Oosterpoort! Ellings rijke baritonstem reikt vier octaven en beschikt over een meesterlijke techniek en emotionele diepte. Zijn repertoire bestaat uit originele composities en moderne interpretaties van standards, die als basis worden gebruikt voor geïnspireerde improvisaties, scatten, spoken word en poëzie. Maandag 16 december staat hij in De Oosterpoort!

Kurt Elling

De albums van de wereldberoemde jazzvocalist Kurt Elling (Chicago, 1967) worden steevast genomineerd voor een Grammy. Elling is dan ook niet alleen een uitmuntende zanger, die in het rijtje past van roemrijke voorgangers als Jon Hendricks, Mark Murphy en Frank Sinatra, hij heeft ook een neus voor bijzonder repertoire. Kurt is een gerenommeerde beoefenaar van vocalese – het schrijven van woorden over instrumentele improvisaties – en heeft over de hele wereld getourd.

Questions

Zijn nieuwe album ‘Questions’ is zijn muzikale antwoord op dit moment in de geschiedenis en de hedendaagse nervositeit. Het gaat over uitdagingen – persoonlijke, politieke, spirituele en existentiële – en over hoop en aspiraties voor de toekomst. Elling biedt een gevarieerd en verrassende liedkeuze, van klassiekers van Bob Dylan en Paul Simon tot jazz standards en Broadway, en originele werken.

Deel: