Als dochter van de Britse blueslegende Victor Brox (o.m. Aynsley Dunbar Retaliation, Jesus Christ Superstar) is Kyla Brox de appel die niet ver van de boom valt. Nadat ze in de negentiger jaren eerst met haar vader samenwerkte is zij vanaf 2003 solo aan de slag. Dit heeft geresulteerd in acht cd’s en een aantal nominaties voor de British Blues Awards als instrumentalist, namelijk voor haar fluitspel. Naast haar prachtige fluitspel is Kyla ook een zangeres van formaat met een stem die de genres blues, soul en rock omvat.

Het is alweer drie jaar geleden dat haar vorige cd verscheen, maar het is het wachten waard geweest. ‘Pain & Glory’ is een prachtig album geworden. Er staan zestien nummers op, waarvan er vijftien door Kyla Brox zijn geschreven, al dan niet in samenwerking met leden van haar band. De enige cover is het welbekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, waarmee de cd wordt afgesloten. De band bestaat uit bassist Danny Blomeley, gitarist Paul Farr, drummer Mark Warburton en toetsenist John Ellis. De onderwerpen die worden bezongen zijn autobiografisch (‘Bluesman’s Child’), het pakken van kansen (‘Top Of The World’), politiek (‘For The Many’), afscheid (‘Let You Go’), spijt (‘In The Morning’) en uiteraard de liefde (‘Manchester Milan’, ‘Don’t Let Me Fall’). En dat alles verpakt in heerlijke soulvolle blues. Een prima album. (8/10) (Pigskin Records)

Deel: