Met ‘Heard It In A Past Life’ bracht Maggie Rodgers onlangs haar major label-debuut uit via Capitol Records. De Amerikaanse singer-songwriter brak door toen zij haar track ‘Alaska’ liet horen aan Pharrell Williams tijdens een masterclass aan de universiteit van New York.

Pharrell Williams was zichtbaar onder de indruk van de kwaliteiten van Rodgers. De masterclass is opgenomen en is wereldwijd viral gegaan op Youtube. Dit gold eveneens voor haar tracks ‘The Echo’ and ‘Blood Ballet’, die de zangeres in eigen beheer had uitgebracht.

‘Heard It In A Past Life’ heeft een lekkere popsound. Duidelijk geïnspireerd op de momenteel heersende Dreampopsound zonder te klinken als een rip-off van acts als The XX en London Grammar. En de stem van Maggie Rodgers heeft een geheel eigen sound en voegt echt iets nieuws toe aan het huidige muzikale poplandschap.

Lekker vrolijke tracks zijn ‘Give A Little’, ‘The Knife’, ‘Alaska’, ‘Fallingwater’, en ‘Retrograde’. De productie heeft duidelijk zijn best gedaan om de pure klank van Rodgers’ stem tot zijn recht te laten komen. Mooie rustige tracks zijn ‘Light On’, ‘Past Life’, waarop dit het beste te horen is. ‘Past Life’ is een kleine intieme song waarop Maggie Rodgers enkel wordt begeleid op de piano.

Het is geen droomdebuut doordat halverwege het album de tracks iets te veel hetzelfde gaan klinken. Maar vooralsnog mag Maggie Rodgers niet klagen. Met ‘Heard It In A Past Life’ heeft de zangeres een lekker vrolijk zomers debuut afgeleverd die duidelijk smaakt naar meer. (8/10) (Capitol Records)

Deel: