Zanger/gitarist Jimmy Reiter komt uit Osnabrück, waar hij vanaf zijn tiende jaar klassiek gitaar leert. Later wisselt hij naar de elektrische gitaar en leert hij de blues kennen. Jarenlang maakt hij deel uit van diverse bands en is hij begeleider van artiesten als Keith Dunn, Angela Brown en Larry Garner. Hij maakt ook enkele jaren deel uit van Doug Jay & The Blue Jays, waarmee hij twee cd’s opneemt. In 2011 verschijnt zijn eigen debuut-cd ‘High Priest Of Nothing’, in 2015 gevolgd door ‘Told You So’. Hij wint de Blues in Germany Award 2015 als beste hedendaagse bluesartiest en de German Blues Award 2017 met zijn band. De band bestaat naast Reiter uit Nico Dreier (piano, orgel, elektrische piano), Jasper Mortier (bas) en Björn Puis (drums, percussie).

Onlangs is zijn nieuwe cd ‘What You Need’ verschenen met elf nummers, waarvan acht originals. Van deze acht zijn er zes van Reiter en twee die hij samen met zijn oude baas Doug Jay heeft geschreven. De opener is de vlotte ‘One Mint Julep’, waarna Reiter en band de luisteraar door een behoorlijk gevarieerd album heen voert. Van R&B, Chicago- New Orleans- en downhome blues komt allemaal voorbij. Je zou denken dat het een rommeltje wordt, maar de band heeft een eigen geluid, die deze stijlen voldoende aan elkaar bindt. Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het soulvolle ‘What You Need’, de door een barrelhousepiano New Orleans-blues ‘I Shouldn’t But I Do’ en het samen met Doug Jay geschreven ‘Give It To Me Straight’. In Duitsland heeft de band al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Deze cd kan de deur openen naar het buitenland. Prima plaat. (8/10) (PogoPop Muzik)

Deel: