Ze komt uit Hudson Valley, New York en maakte al zo’n twintig jaar muziek en was als zangeres in diverse bands te horen toen ze twee jaar geleden de gelegenheid kreeg om een eigen album op te nemen. ‘Better Days’, uitgekomen onder de naam Willa, werd overal goed ontvangen en vestigde de aandacht op haar.

Nu is – met haar achternaam erbij – haar tweede cd ‘Choices’ verschenen. Een tweede cd is altijd spannend, vooral als de eerste erg goed is. Wordt deze minstens net zo goed? Aan de begeleiding kan het niet liggen. Haar band, Willa and Company bestaat uit een aantal kernleden plus aanvullingen. Op deze cd zijn kernleden Karl Allweier (gitaar), Doug Abramson (bas) en Scott Milici (toetsen, zang) aanwezig. Aangevuld zijn zij door Manuel Quintana (percussie), Art Labriola (digital strings) en Chris Vitarello ritmegitaar.

De basis is blues met toevoegingen als gospel, pop en soul. Willa zelf is een uitstekende zangeres. Van de tien nummers op de cd zijn er negen door Willa zelf geschreven. En nummers schrijven, dat kan ze. Luister maar naar de eerste nummers ‘Just Ain’t The Same’, waarin dingen in de liefde achteraf anders blijken dan ze zijn, en ‘Choices’, je kiest ergens voor en doet dan je best. Mijn persoonlijke favorieten zijn het uptempo ‘Need A Little Help’ over de dagelijkse beslommeringen in het leven, en ‘These Days’ over de dagelijkse treurige berichten in het nieuws. Prima cd, ze heeft de hoge verwachtingen wat mij betreft waar kunnen maken. (7/10) (eigen beheer)

Deel: