Prodigy-frontman Keith Flint is maandagmorgen dood aangetroffen in zijn woning in Dunmow. Volgens een verklaring van de band heeft Flint afgelopen weekend zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Flint is 49 jaar geworden.

De frontman van The Prodigy is geboren in Braintree en volgde les aan de Alec Hunter Humanities College, waar ook mede-lid Liam Howwet naar school ging. Nadat de twee school hadden verlaten, onmoetten ze elkaar in 1990 en begonnen The Prodigy. Op de avond van hun eerste optreden, in The Labrynth Club in Londen, werden ze pas voorgesteld aan MC Maxim Reallity, die via via aan de band was voorgesteld als MC.

Keith Flint raakte met The Prodigy begin jaren ’90 bekend door hits als ‘Out of space’, ‘No good’ en ‘Firestarter’. Samen met bands als Basement Jaxx en Faithless was The Prodigy toonaangevend in de Britse dance scene. Flint startte bij de wereldberoemde band als danser, maar nam later ook de zang voor zijn rekening. Hij viel op door zijn opvallende punkkapsel, tatoos en piercings.

Hun laatste album ‘No Tourists’ kwam in november uit. Afgelopen december stond The Prodigy nog ter promotie van dat album in de Ziggo Dome in Amsterdam. Die tour eindigde recentelijk in Australië, om in mei weer aan te vangen in de Verenigde Staten. Komende editie van Lowlands (Nederland) en Suikerrock (België) staat de band geprogrammeerd, maar of die optredens zullen doorgaan is nog niet bekend.

Deel: