Op zondag 9 december speelt The Prodigy een show in Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van hun Europese tour en staat in het teken van het nieuw te verschijnen album ‘No Tourist’. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start vrijdag 31 augustus om 10:30 uur via Ticketmaster.

Onlangs verscheen de eerste explosieve single ‘Need Some1’ van het aankomende album ‘No Tourist’. De single is een voorbode voor het langverwachte zevende album van de groep dat op 2 november verschijnt. The Prodigy weet zoals altijd hun herkenbare geluid te behouden en tegelijk nieuwe elementen toe te voegen zoals bijvoorbeeld het classic house diva vocal sample van Loleatta Holloway op ‘Need Some1’.

Liam Howlett zegt over de single en het album: “Need Some1 demonstrates the thing about our band that I love: it’s multi-sided. We have the freedom to drop a tune like this alongside tracks led by Keef and Maxim, and still represent what we are about in the same way.”
Over het vocal sample van Holloway zegt Liam: “there’s always one element in our tunes that looks back to where we came from. When asked what the new album sounds like,my response is: Evil Rave.
We own that sound “

Dancepioniers Liam Howlett, Keith Flint en Maxim slaan met hun mix van techno, acid, breakbeat en punk al ruim twintig jaar een stevige brug tussen rock en dance. In die twee decennia heeft de Britse groep vele classics op hun naam gezet zoals ‘Out of Space’, ‘Voodoo People’, ‘Smack My Bitch Up’, ‘No Good (Start The Dance)’ en ‘Firestarter’. De band is sinds de jaren negentig een graag geziene gast in clubs en op festivals wereldwijd. Live is het drietal een meedogenloos audiovisueel spektakel, zoals onder andere te zien was in een bomvolle Ziggo Dome in 2015.

Deel: