Vandaag heet The Michael Jackson Estate, de stichting die de muzikale erfenis van de King of Pop bewaakt, het concert ‘Live In Bucharest: The Dangerous Tour’ online gezet. Het concert is eerder op dvd verschenen en uitgebracht door Michael Jackson in 2005. De dvd is tevens opgenomen in de box-set The Ultimate Collection.

Live in Bucharest vond plaats tijdens de eerste reeks van Jacksons Dangerous World Tour en werd opgenomen op 1 oktober 1992 in het Bucharest National Stadium in Boekarest, Roemenië. Het concert was compleet uitverkocht, wat resulteerde in een publiek van 70 000 mensen. ‘Live In Bucharest: The Dangerous Tour’ is het enige concert van Jackson dat op dvd is uitgebracht in de Verenigde Staten. Wereldwijd is het het tweede officiële concert van Michael Jackson dat werd vrijgegeven na de dvd van ‘HIStory Tour Concert in Seoel, Zuid-Korea’.

In 2005 verscheen de eerste versie van de dvd. In 2007 verscheen een vernieuwende versie en na meer dan een miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, heeft The Michael Jackson Estate het concert op Youtube gezet.

Tracklist Michael Jackson – Live In Bucharest: The Dangerous Tour:

‘Jam’
‘Wanna Be Startin’ Somethin’
‘Human Nature’
‘Smooth Criminal’
‘I Just Can’t Stop Loving You’ (duet with Siedah Garrett)
‘She’s out of My Life’
‘I Want You Back/The Love You Save’
‘I’ll Be There’
‘Thriller’
‘Billie Jean’
‘Workin’ Day and Night’
‘Beat It’
‘Will You Be There’
‘Black or White’
‘Heal the World’
‘Man in the Mirror’

Deel: