De wereldberoemde Osse singer-songwriter Robin Borneman komt met het slotstuk van zijn Folklore trilogie terug naar de grote zaal van Luxor Live! Op 20 september staat hij in de mooie zaal in Arnhem.

Voordat Borneman aan de ‘Folklore’ trilogie begon, bracht hij in 2012 met ‘Home’ in eigen beheer zijn debuutalbum uit. In 2013 werd hij via een cover van Tom Waits (een van zijn inspiratiebronnen) die hij op YouTube had geplaatst opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra (TSO) en werd prompt ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadionshows op rij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard, laat staan overtroffen. Kort nadat hij zich bij TSO voegde ontstond het ambitieuze idee wat tot de ‘Folklore’ trilogie zou leiden.

Net als deel I (2015) en deel II (2017) staat ook ‘Folklore III: The Cradle Tree’ bol van de symboliek. De poëtische trilogie vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. Daar waar deel I vooral avontuurlijk en experimenteel is en deel II bovenal duister en zwaar, is ‘Folklore III’ liefdevoller en universeler. De teksten zijn persoonlijker en gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.

Deel: