Afgelopen vrijdag en zaterdag vond in de Ziggo Dome in Amsterdam de zesde editie van de Ladies of Soul-concerten plaats. Het prachtige lente-achtige weer zorgde voor een extra goede vibe bij de bezoekers. In een bijna 3 uur durend spektakelstuk volgde het ene hoogtepunt het andere op. De show van de ladies Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace stond bol met fantastische medleys, prachtige lichtshows en veel confetti en vuurwerk. Natuurlijk mochten ook de nodige gastartiesten niet ontbreken.

Grote indruk maakte Glennis Grace met een prachtige vertolking van het Lady Gaga-nummer ‘I’ll never love again’ (uit de film A Star is Born). Halverwege het nummer schakelde Glennis over in het Nederlands, waardoor de woorden extra krachtig bij het publiek binnen kwamen. Dit zorgde voor menige traan bij de bezoekers.

Voor een zomers gevoel zorgde de Ska-/Reggaemedley van Candy Dulfer samen met Leona Philippo en Pieter Both (Beef). De vrolijke klanken van onder andere ’Monkey Man’, ‘Baggy Trousers’ en ‘One step beyond’ resulteerden in extra feest vreugde bij het publiek, waarbij de confetti je om de oren vloog. Ook de liefhebbers van gospel kwamen goed aan hun trekken, onder andere door een prachtige gospelmedley van Berget Lewis samen met het ZO! Gospel Choir. Hierdoor voelde de Ziggo Dome even aan als een grote gospelkerk. De jongste bezoekers gingen compleet uit hun plaat toen Ronnie Flex ten tonele verscheen en onder andere met de ladies een moderne versie van ‘Dilemma’ zong.

Steffen Morrison maakte er niet alleen vocaal een mooie show van, maar ook met zijn mooie outfit en zijn energie wist hij alle ogen op zich gericht te houden. Zijn versie van ‘Hard to handle’ ging er dan ook in als koek. Natuurlijk werd er ook stilgestaan bij het overlijden van Aretha Franklin, ze heeft immers ontzettend veel betekend voor de soulmuziek. Nadat er beelden te zien waren van haar optreden in het Amsterdamse Concertgebouw in 1968, bracht Shirma Rouse een weergaloze ode aan haar.

Edsilia Rombley maakte zeer grote indruk door haar prachtige sound en een bijzonder mooie uitvoering van Skunk Anansie’s ‘Weak’ in combinatie met ‘Baby can I hold you tonight’ van Boyzone. In een prachtige dans (die zeer deed denken aan de clip ‘Try’ van Pink) kregen de gezongen woorden een extra dimensie. Later in de show zorgde Edsilia voor een zeer verpletterende versie van ‘Big Spender’, waarin ze in een prachtige gouden outfit vocaal excelleerde en waarbij de 100 dollar-briefjes als confetti door de lucht vlogen.

De spreekwoordelijke kers op de taart was het optreden van En Vogue. Deze Amerikaanse formatie bewees het nog niet verleerd te zijn en zette een vocaal spectaculair optreden neer. ‘My Lovin’ en ‘Free your mind’ werden luidkeels meegezongen, met als hoogtepunt ‘Don’t let go’. Ook de toegift ‘What a man’ samen met de Ladies of Soul maakte deze fantastische avond compleet.

Deel: