De inmiddels 65-jarige Mevrouw Khan is een levende legende in de muziekbusiness. In haar lange carrière won ze maar liefst 10 Grammy Awards. In de jaren ’70 brak ze door als zangeres bij de band Rufus. Ze werkte samen met de groten in de muziekbusiness en werd door de Queen of Soul, Aretha Franklin, geroemd als een uniek zangtalent. Met hits als ‘I Feel For You’, ‘I’m Every Woman’ en ‘Ain’t Nobody’  staat ze in het collectieve muziekgeheugen geëtst.

Nu is er dan, voor het eerst sinds ‘S.O.U.L‘ uit 2011, nieuw materiaal van de Queen of Funk uitgebracht. ‘Hello Happiness’ heet het ‘album’  dat slechts 7 tracks bevat. Laten we met deur in huis vallen. Dit ‘album’ is Chaka Khan onwaardig. Er staat geen enkel goed nummer op. De eens zo legendarische stem van Chaka wordt in elke elektronische track op een verschrikkelijke manier geteisterd door de vervloekte auto tune. De productie klinkt schel, ronduit amateuristisch en totaal overbodig.

Het is alleen maar een raadsel wat de bedoeling is van deze release. Een enorme smet op het palmares op een van grootste zangeressen in de geschiedenis van de popmuziek. ‘Nuff said’, ik hou erover op. (2/10)(Diary Records / Island Record)

Deel: