Vorig jaar vond Lollapalooza Berlin eindelijk een thuis in Berlijn: op het terrein van het Olympisch Stadion. Het Olympisch Park in Berlijn bleek de perfecte locatie te zijn voor het grote Lollapalooza. Ook dit jaar zal er opnieuw een fascinerende wereld van muziek, artisticiteit, kunst, avontuur plaatsvinden in Berlijn. De datum was al bekend, nu zijn ook de eerste namen bekend gemaakt, waaronder Kings of Leon, Swedish House Mafia, TWENTY ØNE PILØTS en onze eigen Martin Garrix.

Kings of Leon, Swedish House Mafia en TWENTY ØNE PILØTS

Met meer dan 21 miljoen albums en verschillende Grammy’s, komen de Kings of Leon naar Lollapalooza Berlin voor hun enige 2019-optreden in Duitsland. Hun briljante live-show zal bestaan ​​uit nummers van hun inmiddels 7 albums. De performance van Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso zal net zo exclusief zijn. Samen vormt het Zweedse trio de supergroep Swedish House Mafia, dat de mondiale dance-muziek heeft gevormd als geen ander. Na een pauze van vier jaar zijn de Scandinaviërs nu terug aan het front en zijn ze klaar om hun enige Duitse optreden in 2019 op de Lollapalooza Mainstage op te voeren. Van pop tot punk, van emo tot rap; Er zijn vrijwel geen grenzen voor TWENTY ØNE PILØTS. Met hun aanstekelijke hits als ‘Stressed Out’ en ‘Heathens’ heeft de band een enorme aantrekkingskracht op het grote publiek.

Martin Garrix, Don Diablo, Scooter en Underworld

Op zondag neemt niemand minder dan Martin Garrix het roer over op de Perry’s Stage met zijn eigen label, STMPD. Met Don Diablo, Loopers, TV Noise en Bart B More als speciale gasten. Op zaterdag zullen Alan Walker, Scooter en het legendarische elektronische duo Underworld onder andere bijdragen leveren aan destemming in het Olympisch Stadion van Berlijn. De capaciteit zal dit jaar aanzienlijk worden verhoogd, met zelfs delen van de tribunes van het stadion open voor de liefhebbers van dance.

Hozier

Verder onder anderen de Ierse folkzanger en songwriter Andrew Hozier-Byrne, of kortweg Hozier. Met miljoenen Spotify-streams werkt de Grammy-genomineerde ster momenteel aan zijn tweede album ‘Wasteland, Baby!’, waarnaar in het voorjaar met veel enthousiasme wordt uitgekeken na een creatieve pauze van vier jaar.

In de geest van festivaloprichter Perry Farrell zullen internationale en lokale bands de Alternative Stage en in de Weingarten spelen, waaronder 6LACK, Pakketten, Rex Orange County, Courtney Barnett, Serpentwithfeet, Pip Bloom en Amilli. Een geweldig programma is ook gepland voor de kleinste festivalgangers. Olli Schulz speelt een exclusieve set in “Kidzapalooza” naast zijn optreden op de Mainstage. Daarnaast zal het magische duo Siegfried & Joy en muzikale acts zoals Baked Beans, Suli Puschban en het DJ-team van Springteufel het kinderprogramma vullen.

Deel: