Charly Lownoise & Mental Theo bestaan 25 jaar en dat is dan ook een goede reden voor een feestje. Aanvankelijk was de gedachte om dit heugelijke feit te vieren in de Amsterdamse AFAS Live, maar als snel bleek de animo dusdanig groot dat de locatie werd gewijzigd naar de nabijgelegen Ziggo Dome. Eén uitverkochte avond werd twee uitverkochte avonden in Amsterdam. Een mooi bewijs dat dit duo nog steeds razend populair is.

Op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari ging het dak er dan ook af in de Ziggo Dome. Met in het voorprogramma acts als: DJ Jean, Nakatomi, Alice DJ en T-Spoon werden de bezoekers al in de juiste stemming gebracht. Tussen de optredens door verzorgden onder andere Menno Barreveld van Q Music Het Foute Uur live en Rob Toonen de lekkerste (foute) hits. Menig bezoeker had zich voor deze gelegenheid in zijn of haar aussie en nike air maxen gehesen, toch waren de ‘Kiss your fuckin ears goodbye’ shirts van Charly & Theo wel het meest populairste kledingstuk bij de bezoekers.

Rond middernacht was het eindelijk aan Charly Lownoise & Mental Theo om te beginnen aan hun optreden. De show werd geopend door Maaike Nabuurs (Mental Theo’s vrouw), die een prachtige ballad versie van ‘Stars’ zong, dit zorgde voor kippenvel en menige traan bij de bezoekers. Daarna kon het happy hardcore feest echt losbarsten toen Charly & Theo het podium betraden en het publiek trakteerden op al hun grote hits en nog veel meer. Tijdens de show werd er veel gebruik gemaakt van kledingwissels, pyrotechnics, confetti en zeer mooie visiuals en verlichting, waardoor de Ziggo Dome omgetoverd werd in één grote discotheek.

Het optreden van dj’s Darkraver en Dune gedurende de show was een zeer mooie en aangename verrassing, met deze stampende set werden de bezoekers lekker terug gebracht naar de jaren ’90. Een bijzonder moment was toen Charly Lownoise & Mental Theo op het podium midden in de zaal verschenen. Als astronauten kwamen ze uit het plafond naar beneden (refererend aan de videoclip van hun hit ‘Fantasy world’) en dit was een waar genot voor het oog. Ook werden er gedurende de shows veel shirts het publiek in gegooid, wat ze in de jaren ’90 ook veelvuldig deden.

De sterrenhemel van lichtjes gedurende het optreden zorgde voor een extra mooi kippenvelmoment. Een happy hardcore evenement van dit formaat op deze locatie smaakt naar meer. Misschien zou een jaarlijks terugkerend evenement een mooie verrassing zijn voor de happy hardcore liefhebbers.

Foto (c) Stefanie Portegies, archief Maxazine

Deel: