Het uit Brighton afkomstige Blood Red Shoes staat bekend om hun keiharde In Your Face Rock ’n Roll. Laura-Mary Carter en Steven Ansell hebben als sinds 2004 menig podia over de hele wereld gesloopt. Terwijl Laura de liefde bedrijft met haar gitaar, jaagt Steven zijn drumstel de vernieling in. Samen nemen ze de vocalen voor hun rekening.
Na vier albums en vele intense jaren on the road was het voor beiden even genoeg. Gelukkig is Blood Red Shoes terug en met hun vijfde plaat Get Tragic laten ze horen niet bang te zijn om te experimenteren.

Vlak voor de opnames van dit album brak Laura haar arm door van een motor te vallen. Doordat ze door dit ongeval moeite had om gitaar te spelen heeft ze zich meer gefocust op haar vocalen en het spelen van een keyboard. Op Get Tragic is dan ook duidelijk te horen dat er afstand gedaan wordt van hun fuzzrock-roots. Desondanks zullen de twee vanavond de podiumdelen van onze Jupiler Stage afspelen, want zodra deze twee samen het podium betreden veranderen ze in een snoeiharde, genadeloze live-machine. Dit moet je een keer meemaken!

Blood Red Shoes staat op donderdag 7 november in 013 in Tilburg.

Deel: