Beef! komt weer bij elkaar! Een paar weken geleden plaatste de Zwarte Cross een enquête in verband met het 10-jarig bestaan van de Reggaeweide. Bezoekers mochten kiezen welke act, die in de afgelopen 9 jaar op de Reggaeweide heeft gestaan, terug zou moeten komen voor de jubileumeditie dit jaar. Massaal stemde Nederland op Beef!, dus de mannen konden weinig anders dan weer bij elkaar komen. Vooralsnog alleen voor de Zwarte Cross.

Van rock naar reggae, van rocksteady naar ska, alle nummers even dansbaar. De band behaalde de afgelopen tien jaar successen met optredens op Pinkpop, Lowlands en het winnen van een Zilveren Harp in 2003. De band lastte in 2009 een pauze in, die uiteindelijk 10 jaar heeft geduurd. Zanger Pieter Both is blij: “Nr1 Champion!”, aldus de frontman.

Met zo’n overtuigende winst kon Nederlands’ reggaelegende Beef, die al een tijdje niet meer optreedt, natuurlijk niet anders dan weer eens even bijeenkomen om dit spektakel te bespreken. En ja hoor, speciaal voor jullie doen ze gewoon nog één keer een magistraal optreden op de Zwarte Cross! Dat lijkt ons echt zo’n moment waar je ff bij moet zijn. Iets wat je je kleinkinderen net een paar keer te vaak in geuren en kleuren gaat vertellen. Men zal vragen: “Waar was jij toen Beef bijeen kwam speciaal voor dat geniale optreden op de Zwarte Cross?”

Of er na de Zwarte Cross mogelijk toch getourd gaat worden is nog de vraag. Vooralsnog staat er nog niets op de planning. In Lichtenvoorde zal in ieder geval een mooie bezetting de wei in gaan, met frontman Pieter Both, drummer Hansz Deinen, gitarist Twan van Gerven, toetsenist Bas van den Biggelaar en gitarist Bram Wouters. Bassist Koen Lommerse zal niet van de partij zijn. Koenfu wordt vervangen door Tom Smeenk, die ooit als 10-jarig jochie op het podium met de band stond in Helmond.

Deel: