Randy Casey is een muzikant die al wat jaartjes meedraait. Een gitarist die door fans en collega’s hoog wordt gewaardeerd. Onlangs verscheen zijn achtste album “I Got Lucky” met daarop twaalf zelfgeschreven nummers. Het verhaal rond de titel is vrij bizar. Als tiener mocht hij af en toe eens de gitaar van zijn buurman lenen, een 1969 Gibson Les Paul. De buurman verkocht deze gitaar toen aan Rick Neilsen, die van Cheap Trick met dat petje. Nog niet zo lang geleden kon Casey de gitaar overnemen van Neilsen. Over ‘lucky’ gesproken…

Begeleid wordt Casey door een aantal drummers en bassisten en op enkele nummers horen we harmonica en orgel. Muzikaal zit Randy Casey ergens in de stevige rockende blues, maar zo makkelijk is hij niet in een vakje te stoppen. Net zo makkelijk speelt hij een stuk countryblues, zoals we horen in ‘The Chaperone’ en ‘Little Weed’. In een nummer als ‘Six Feet Of Rain’ is duidelijk de invloed van Tom Petty te horen en in ‘Broken Arm Blues’ klinkt wat Allman Brothers door. En – weliswaar stevige – southern rock blijkt uit ‘That Train’ en ‘Racing Stripes’. Een favoriet nummer is hier ‘The New Old Landlord Blues’, waarin hij uit de rijke Chicagoblues traditie put. Een prima cd. (7/10) ( Dhorma Lab)

Deel: