De carrière van Jeangu Macrooy glanst steeds harder. Hij maakt indruk met zijn persoonlijke nummers, bijzondere stembereik en altijd soulvolle sound. Vrijdag 17 mei staat Jeangu Macrooy in De Oosterpoort.

Suriname

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Suriname. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Daar ontmoette hij producer/componist Perquisite, die hem als producer hielp met zijn debuut-EP Brave Enough. Vanaf dat moment stapte Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, ESNS én een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer.

High On You

Jeangu’s debuut-album ‘High On You’ ontving lovende recensies. Met zijn tweede album ‘Horizon’, dat begin februari verschijnt, wil Jeangu het succes van zijn eerste album een vervolg geven. Op deze plaat is de zoekende jongen een zelfverzekerde man geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent en in de spiegel durft te kijken. “Ik wil niet in herhaling vallen”, zegt hij. “Zodra ik bij het schrijven van de songs merkte dat ik in een bepaalde werkwijze verviel, stopte ik en probeerde het op een andere manier. Ook liet ik mijn band toe in het aandragen van ideeën voor de arrangementen.” Dit heeft geresulteerd in een album met eerlijke verhalen, pop, gospel, positieve energie en natuurlijk de nodige hoeveelheid soul.

Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu Macrooy moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen. Hij staat op 17 mei in De Oosterpoort in Groningen.

Deel: