De Nederlandse band Krezip keert terug voor een concert in de Ziggo Dome op zaterdag 26 oktober 2019. Ook Pinkpop, het festival waar ze in 2000 doorbraken bij het grote publiek, wordt aangedaan voor een reünie-optreden. Het is de eerste keer dat de band weer gaat spelen na hun afscheidsshows van tien jaar geleden.

Met een raadselachtige billboardcampagne langs snelwegen en een aftellende klok op de website van de band, ging afgelopen weekend al het gerucht dat het zestal mogelijk weer bij elkaar zou komen. Zojuist heeft de Tilburgse band via een televisiecampagne officieel bevestigd dat ze het na tien jaar afwezigheid “nog één keer doen”.

In 2019 vallen alle getallen op hun plek. “Het is tien jaar geleden dat Krezip stopte en Pinkpop bestaat dit jaar 50 jaar. Een reünie voor ons veertigste, hoe cool is dat?! Let’s fucking celebrate,” aldus zangeres Jacqueline Govaert. “We willen het leven vieren, het feit dat we tien jaar ouder zijn, allemaal gezond en nog steeds vrienden. We willen nog één keer al onze songs spelen, op Pinkpop en het jaar afsluiten in de Ziggo Dome!”

Krezip

Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze meerdere grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen ze ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows deden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live).

Deel: