Blackpink, één van de grootste K-pop acts van dit moment, heeft hun eerste wereldtournee getiteld ‘In Your Area’ aangekondigd. Op zaterdag 18 mei geeft de Zuid- Koreaanse groep een concert in AFAS Live, Amsterdam. Kaarten voor het concert zijn vanaf dinsdag 5 februari te kopen en zijn te koop vanaf €166!!!

De populaire meisjesgroep dat bestaat uit; Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa, gooit hoge ogen met hun debuutplaat ‘Square One’ in 2016. Naast het succes in eigen land weet Blackpink ook internationaal door te breken met noteringen in onder andere het Amerikaanse Billboard.

Met de Single ‘As If It’s Your Last’ uit 2017 scoort de groep in recordtijd meer dan 400 miljoen views. Dat record verbreken ze zelf een jaar later met hun EP ‘Square Up’. Een van de singles op deze plaat ‘Ddu-Du Ddu-Du’ bereikt nummer 55 in de Billboard Hot 100, de hoogste notering ooit voor een vrouwelijke K-pop groep. Daarnaast staat het nummer bekend als de meest bekeken Koreaanse videoclip in de eerste 24 uur op YouTube. ‘Kiss and Make Up’ een tweetalig nummer en samenwerking met de Britse Dua Lipa, heeft de 93e plaats in de Amerikaanse single charts bereikt.

De vier leden van Blackpink zijn inmiddels ook bezig met solo activiteiten. Jennie maakte haar solo debuut afgelopen jaar tijdens het Blackpink concert in Seoul en binnenkort volgen meer leden met het uitbrengen van solo releases.

Na optredens in Amsterdam van onder meer G-Dragon in 2017 en BTS in 2018, is het razend populaire K-pop genre ook in Nederland niet meer weg te denken. Blackpink trapt het Europese deel van hun tournee af op zaterdag 18 mei in AFAS Live, Amsterdam.

Deel: