Met de bevestiging van Bring Me The Horizon kan Pinkpop opnieuw een prachtige naam toevoegen aan het programma van de 50ste editie. Eerder werd al de komst van Fleetwood Mac, Mumford & Sons, George Ezra, Tenacious D en Nu of Nooit winnaar Mt. Altas naar Landgraaf bekend gemaakt. Pinkpop 2019 vindt weer traditiegetrouw plaats met Pinksteren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

De carrière van het Britse Bring Me The Horizon gaat als een raket. De band verkocht meer dan twee miljoen albums en groeide van kleine shows in de metalcore scene naar uitverkochte zalen als de Afas Live en de Londense O2 Arena. Vorige week bracht deze gevierde rockband zijn gloednieuwe album “amo” uit. Van metal naar electropop en zelfs een vleugje EDM: op “amo” gaat BMTH verder dan op de vorige albums en overschrijdt het meerdere genres. Met een Grammy nominatie op zak voor de single ‘Mantra’ en een uitverkochte arena tour in Amerika is de band meer dan klaar voor Pinkpop 2019. En dat ook de Pinkpop bezoekers klaar zijn voor de band uit Sheffield blijkt wel uit de hoge notering in de Gouden Tip.

50ste EDITIE VAN PINKPOP op 8, 9 en 10 JUNI 2019

De 50ste editie van Pinkpop vindt plaats op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 13 maart 2019 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de kaartverkoop staat gepland op zaterdag 16 maart 2019.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 32e keer plaats.

Deel: