Zij behoren bij zo’n beetje de jongste muzikanten, die je op deze website zult aantreffen. Johnny Ramos is negentien jaar oud en Jaalene DeLeon nog maar net zestien. Ramos, is dat geen bekende naam? Inderdaad, Johnny is de zoon van bluesgitarist Kid Ramos. Jaalene heeft al hoofdrollen in musicals gespeeld, studeerde koormuziek, won een aantal talentenjachten en mocht ook al diverse keren tijdens gebeurtenissen het volkslied zingen. Johnny, die ook piano en gitaar speelt, was al op de recente cd van zijn vader te horen.

Voor het naar zichzelf getitelde album heeft papa Ramos een dikke vinger in de pap gehad. De gitarist verzamelde een groep van ervaren begeleiders om het duo heen. Naast Ramos zijn dat Tommy Harkenrider (gitaar), Brent Harding (bas), Kip Dabbs (drums), Jesses Cuevas (accordeon) en Ron Dziubla (saxofoon). Op de cd staan twaalf covers, die stammen uit de r&b, rockabilly en rock ’n roll.

Het begint met het duet ‘Baby I Love You’, dat we kennen van de Ronnettes. Verder voert de reis ons langs nummers als ‘Gee Whiz’, ‘Let It Be Me’, ‘Good Looking’ en ‘One Summer Night’. In eerste instantie was hier de reactie in de richting van “Mwah, moet dit nu echt?”, maar gaandeweg werden we toch wel vrolijk van deze muziek. Het is goed uitgevoerd – mag wel met zo’n band – en zit prima in elkaar. En verder is het gewoon een leuke en vrolijke plaat. (7/10)  (Rip Cat Records)

Deel: