/’fu:.sus/,[‘fu:.sus]
Diepe abstracte reis, die voortkomt uit de ontmoeting tussen klassieke en elektronische geluiden, opererend in de ruimte tussen ‘hemel en aarde’ en zich uitstrekt tot in het oneindige. Op 22 februari staat de band in Burgerweeshuis in Deventer.

De definitie van de naam is even zo vaag als waar. Het geluid van fusus verspreidt zich over een groot gebied van stijlen, genres, instrumenten en geluiden. Het is allesbehalve geconcentreerd, en toch een eenheid. De oorsprong ligt in een unieke combinatie van slagwerkinstrumenten, synthesizers, samplers en drumcomputers. Daarmee smeden deze multi-instrumentalisten een futuristisch geheel.
In Textus is het tweede en nieuwe hoofdstuk in het bestaan van fusus. Een verzameling van zes werken, die hun oorsprong kennen op verschillende plekken, in verschillende ruimtes en in verschillende perioden. Ieder werkt lijkt een nieuw genre te introduceren. En toch past het moeiteloos binnen het eigen universum van het trio.

In 2016 tourde fusus met De Sluwe Vos langs grote festivals en podia. Via de dj/producer verdiepte het trio zich meer en meer in elektronische muziek. Met eigen werk won fusus daarna showcasefestival De IJssel Stroomt Over, stond op Eurosonic Noorderslag en de Popronde. In 2018 waren zij één van de Burger Beurs beloften. Het Burgerweeshuis is daarmee de uitgelezen plek voor de release van het nieuwste werk In Textus.

De support wordt verzorgd door Elemenopee. Voor Fusus brengt hij een elektronische live set die neigt naar ambient house met een analoge feel. John Mood sluit het toneel met een dj set vol levendige house.

Deel: