Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op oktober.

Oktober 2018 gaat de geschiedenisboeken in als de maand van het grote verdriet. De op 22 mei 1924 in Parijs als Chahnour Varinag Aznavourian geboren liedjesschrijver, acteur en chansonnier Charles Aznavour overleed thuis in de Zuid-Franse Alpilles. De zanger is 94 jaar oud geworden. ‘Barcelona’ zangeres Montserrat Caballé overleed ook. De zangeres die met Freddy Mercury furore maakte, werd 85 jaar. Eind oktober overleed de Amerikaanse singer-songwriter Tony Joe White, godfather van het swamp rock genre. De zanger is op 75-jarige leeftijd overleden.

De tijd dat je met talent kon doorbreken schijnt voorbij. De Nijmeegse band Navarone gaat dit jaar de strijd aan in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland! Hoe het ze vergaat, of ze er nu nog inzitten of niet, vertel het ons, we zijn benieuwd. Het Votown Festival keert terug! Na een afwezigheid van bijna 4 jaar kondigt de organisatie zaterdag 29 juni 2019 aan als datum voor het Votown Festival in het KRAS Stadion te Volendam. Het is nog langer geleden dat Gilbert O’Sullivan naar ons land kwam. In oktober maakte hij bekend eenmalig naar Carré te komen, op 1 februari.

De Belgische indierockers van Balthazar zijn terug! Op donderdag 7 maart 2019 komen ze naar AFAS Live voor een concert, zo maakte de band bekend. Ook kondigde de band hun terugkeer aan met nieuws over het aankomende album ‘Fever’, dat op 25 januari 2019 uitkomt. Massive Attack maakte concertdata in februari in AFAS Live bekend en KISS maakte bekend om tijdens hun afscheidstour op dinsdag 25 juni de Ziggo Dome aan te doen. Bon Jovi pakt het groter aan, en maakte bekend in juni naar het Goffertpark te komen. Op dinsdag 18 juni speelt TOOL een show in Ziggo Dome in Amsterdam, zo maakte de band bekend en Mark Knopfler kondigde een solo concert aan op 23 juni in Ziggo Dome. Verder kondigde Mumford & Sons een Ziggo Dome show aan in mei, terwijl George Ezra naar Rotterdam Ahoy zal komen in diezelfde maand. Nile Rodgers & CHIC komen gelukkig eerder, zo meldden ze. Op 10 december komen ze naar AFAS Live.

P!NK werd bekend gemaakt als een van de grote namen op Rock Werchter, net als The Cure, die ook bekend werden gemaakt als headliner op Exit Festival 2019 in Servië. Het programma van rockfestival Helldorado werd gecompleteerd en Joe Jackson kondigde een nieuw album ‘Fool’ en concerten in Nederland aan. Paolo Conte daarentegen kondigde een live dubbelalbum aan, ‘Live in Caracalla – 50 jaar Azzurro’. Vandenberg’s MoonKings kondigde het akoestische album ‘Rugged and Unplugged’ aan en de BZB presenteert op 27 oktober hun nieuwe album ‘Domme Dingen Doen’. Nederlandse duurst gesubsidieerde band De Staat kondigde in oktober hun nieuwe album ‘Bubble Gum’ aan. Ook mmaakt Douwe Bob bekend dat zijn nieuwe en vierde album ‘The Shape I’m In’ op vrijdag 9 november uitkomt.

Deel: