Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op november.

In november kwam ‘Bohemian Rhapsody’ uit; Een mooi gedramatiseerd eerbetoon aan een unieke band met een unieke zeldzame frontman. Het was een project van jaren, en het maken van de biografische film over Queen was al een drama op zich. Wie een biopic van Freddie Mercury had verwacht kwam bedrogen uit, want ‘Bohemian Rhapsody’ is vooral een film over Queen als band in hun hoogtijdagen. Onder de naam temp. opende eind november in Amsterdam-Zuid een tijdelijke multidisciplinaire evenementenlocatie. Op 27 en 28 november maakte het iconische Britse danceduo Underworld deze club onderdeel van hun nieuwe project Drift. En K3? Zij deden het helemaal anders. De release van het nieuwe album ‘Roller Disco’ werd op donderdag 15 november gevierd op school Kindercentrum de Samenstroom in Gemert. Geen glitter en glamour, doe maar lekker gewoon, direct bij de doelgroep.

Het succesvolle dance concept Don’t Let Daddy Know heeft Tiësto weten te strikken als headliner tijdens de jaarlijkse editie in Amsterdam. Voor de 6e keer op rij is de Ziggo Dome de locatie waar op 1 & 2 maart 2019 de grootste dance acts van dit moment ten tonele verschijnen. Jera On Air strooide met nieuwe namen. De Heideroosjes maakt dit jaar een reünie-optreden op Jera On Air. Sziget kwam met nieuwe namen: Foo Fighters, Martin Garrix, Twenty One Pilots, The 1975 en Florence + The Machine. George Ezra, Mumford & Sons en Tenacious D zijn bekend gemaakt als eerste namen voor Pinkpop, waarvan Fleetwood Mac bekend werd gemaakt als eerste headliner.

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn bevestigd voor de aankomende editie van het Holland International Blues Festival. Ook Jonny Lang, Daniele Nicole en Delgres treden op in Blues Village Grolloo. Deerste 40 namen voor Paaspop 2019 werden bekend gemaakt. De eerste namen bevatten onder anderen 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo, All Them Witches, CH!PZ, Claw Boys Claw, Davina Michelle, Douwe Bob, Dropkick Murphys, Heideroosjes, Ilse DeLange, Kovacs, Nona, Scooter en Steel Panther. Florence + The Machine en Thirty Seconds To Mars zijn bekand gemaakt als eerste namen van Electric Castle 2019. Lenny Kravitz dan, hij werd samen met Paul Carrack en Midge Ure bekend gemaakt als de eerste namen voor het hello festival (voormalig Retropop) in Emmen op 8 juni. Slayer, Anthrax en Slash werden bekend gemaakt voor Graspop 2019. Net na het afscheidsconcert van Slayer in Zwolle. Een concert waar meer mis ging dan in de jaren ervoor.

Nile Rodgers & CHIC en +LIVE+ werden bekend gemaakt als namen voor Concert at SEA 2019. Neneh Cherry kondigde een show aan op 3 maart in de Melkweg. Mike Shinoda komt naar AFAS Live in diezelfde maand en rapper Lil’ Kleine maakte voor zaterdag 11 mei een optreden bekend in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ook maakte de Amerikaanse rockband The Smashing Pumpkins bekend dat ze naar Nederland komen. Op 11 juni geven ze een concert in AFAS Live, Amsterdam. Phil Collins komt met zijn ‘Not Dead Yet’ tour naar Europa. Op 20 juni staat hij in het Goffertpark in Nijmegen. Michael Bublé kondigde voor zaterdag 2 november 2019 een concert aan in Ziggo Dome in Amsterdam. Ook heeft de Amerikaanse boyband Backstreet Boys hun wereldtournee aangekondigd. Op donderdag 23 mei staan ze met hun DNA World Tour in Ziggo Dome, Amsterdam.

Op donderdag 27 juni 2019 komt MUSE voor een concert naar het Goffertpark in Nijmegen, zo maakte MOJO bekend en a-ha maakte bekend volgend jaar 8 november in AFAS Live te staan. Grungeband Alice in Chains kondigde voor maandag 27 mei 2019 hun show aan in 013 Poppodium te Tilburg. De Duitse metalband Rammstein komt naar Nederland. De formatie van frontman Till Lindemann maakte een show op 25 juni 2019 in de Kuip in Rotterdam bekend, als onderdeel van een nieuw album dat naar verwachting in de lente van 2019 verschijnt.

Deel: